MATSO'nun Manavgat Standı YÖREX'in yıldızı oldu

ANTALYA'da 20-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen 11. Yöresel Ürünler Fuarı'ndaki MATSO standı, ürünleriyle ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Antalya'da 20-24 Ekim tarihlerinde...

MATSO'nun Manavgat Standı YÖREX'in yıldızı oldu
25 Ekim 2021 - 17:08
ANTALYA'da 20-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen 11. Yöresel Ürünler Fuarı'ndaki MATSO standı, ürünleriyle ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Antalya'da 20-24 Ekim tarihlerinde gerçekleşen Yöresel Ürünler Fuarı'na 76 il ve KKTC'den 113 oda ve borsa, 16 kalkınma ajansı, 150 kooperatif, 650'nin üzerinde firma katıldı. Fuardaki Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) standı tasarımı, görselliği ve ürün çeşitliliğiyle dikkati çekti. MATSO standında coğrafi işaret ile tescillenen ve Osmanlı mutfağını süsleyen Manavgat Altın Susamı başta olmak üzere portakal, nar, zeytin, defne, karpuz, keçiboynuzu, muz, ejder meyvesi, avokado, mango, papaya ve pasiflora gibi 13 ürün sergilendi. Sergilenen ürünler ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, fuarın yöresel ürünlerin tanıtılarak ekonomiye kazandırılması için önemli bir alan olduğunu belirtti. Yöresel ürünlerin tescillenmesi ve pazarlanması konusunda fuarın önemine işaret eden Güngör, "Yöresel ürünlerin ticarileşme sürecini desteklemek, yöresel ürünlerde markalaşmayı sağlamak ve ekonomiye kazandırılması fuarın başlıca amaçları arasında yer alıyor. YÖREX ile memleketimizin her bir köşesinden ayrı güzellikte yöresel ürünlerimizin tanıtılmasına sağlıyor" diye konuştu.

MATSO standında 'Manavgat'ın tadı var', 'Bizim tadımız başka' sloganlarıyla ile tanıtımını gerçekleştirdiklerini anlatan Güngör, ziyaretçilere, ilçede yetişen yöresel ürünlerin kendine has aroması ve tadı olduğunu anlattıkların söyledi.


DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum