Manavgat Belediyesi'nden vatandaşa maske

Manavgat Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı ilk günden itibaren her türlü önlemi almak için gayret gösterirken, bünyesinde üretimini yaptığı maskeleri genelgenin yayınlandığı sabahtan itibaren semt pazarlarında vatandaşa ve esnafa ücretsiz olarak dağıtmaya başladı.

Manavgat Belediyesi'nden vatandaşa maske
05 Nisan 2020 - 17:27
Manavgat Belediyesi, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu bulunduğu tüm alanlarda maske zorunluluğu getirilmesi üzerine harekete geçti. Manavgat Belediyesi ekipleri, genelgenin yayınlandığı sabahtan itibaren maske üretim atölyesinde üretilen maskeleri halka ulaştırmaya başladı. Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Cumartesi Pazarı'nda ve pazar günü Aşağıpazarcı Mahallesi'nde kurulan pazar alanı ve Sarılar pazar yerinde esnaf ve vatandaşlara steril maske dağıtımlarını düzenli olarak gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri, vatandaşı ve esnafı maskesiz dışarı çıkmamaları konusunda da bilgilendirdi.

SÖZEN, MASKE ATÖLYESİNDE İNCELEME YAPTI
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belediye bünyesinde kurulan ve kadınların çalıştığı maske üretim atölyesini ziyaret ederek üretimle ilgili bilgiler aldı. Hijyenik ortamda üretildikten sonra yeniden sterilizasyonu gerçekleştirilerek halka dağıtılacak olan maskeleri inceleyen Başkan Sözen, emeği geçen ekibe teşekkür etti. Manavgat Belediyesi'nin güçlü bir belediye olduğunu dile getiren Başkan Şükrü Sözen, ihtiyacı karşılayacak kadar maske stoklarının bulunduğunu kaydetti. Sözen, genelgenin yayınlandığı sabahtan itibaren tüm pazar yerlerinde esnaf ve vatandaşlara maske ve eldiven dağıtımlarını gerçekleştirdiklerini belirterek, pazartesi gününden itibaren de evlere ve kamu kurumlarına dağıtılarak geniş kitlelere ulaşacaklarını anlattı.

Sözen, "Manavgat Belediyesi maske üretim atölyemiz, kentimizde herkese dağıtımının yapılabilmesi amacıyla gece gündüz çalışarak sürekli olarak üretim yapıyor. Sterilizasyonu sağlanarak dağıtıma hazırlanacak olan maskelerimiz, dünden itibaren pazar yerlerinde esnaflarımıza, pazara giren tüm vatandaşlarımıza dağıtılmaya başlandı. Steril maskelerimiz ilk etapta pazartesi gününden itibaren tüm kamu kurumlarında çalışan personellere ve sosyal yardım paketlerimizin içerisinde halkımıza ulaştırılacaktır. Bununla birlikte belediye ekiplerimiz, tüm halkımıza steril maskelerimizi evlere ulaşmak suretiyle dağıtacaktır. Panik yapmayalım. Tüm halkımıza yetecek maskemiz mevcuttur. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, sağlığımız için kurallara uymaları, topluma açık alanlarda ve özellikle pazar yerlerimizde maskelerini mutlaka takmalarıdır" dedi.
DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum