Antalya Börekçiler, Etli Pideciler Yufkacılar Kafeteryalar Kafe ve Barlar Odası Başkanı Hüseyin Şimşek, hangi koşullarda üretim yaptığı bilinmeyen korsan yufkacıların hem esnafa, hem vatandaşlara zarar verdiğini söyledi. Yufkada kar marjının son derece düşük olduğuna dikkat çeken Şimşek, “Bizim esnafımızın yufkadan kazandığı kar marjı gerçekten çok düşük. Pazarda peynir-zeytin-yoğurt vb. ürünler satan kişiler zaten buradan iyi para kazanıyor. Kilosunu 4 liradan aldığı peynir ya da zeytini 6-7 liradan satıp iyi kar ediyor. Yufkayı da peynirin zeytinin yanında adeta promosyon diye vererek bizim yufkacı esnafının işine balta vuruyor” dedi.
Sağlıksız üretiliyor
Şimşek, “Pazarlarda cam içerisinde veya açıkta satılan yufkaların büyük bir bölümü evlerde ve sağlıksız ortamlarda üretilmektedir. Üretim İzin Belgesi bulunmayan bu yufka satıcıları halkın sağlığı ile oynamaktadırlar. Vergi kaydı ve oda kaydı bulunmayan bu kişiler, iş yeri kirası, Bağ-Kur ve SGK primi ödemeyerek, vergisini ödeyen, gerekli yasal yükümlülüklerini yerine getiren işletme sahiplerine de darbe vurmaktadırlar. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Belediyelerimizin bu konuda çalışma yapmasını, üretim izin belgesi, oda kaydı ve vergi kaydı olmayan kişilere izin vermemelerini istiyoruz” diye konuştu.
Sağlıksız üretiliyor
Şimşek, “Pazarlarda cam içerisinde veya açıkta satılan yufkaların büyük bir bölümü evlerde ve sağlıksız ortamlarda üretilmektedir. Üretim İzin Belgesi bulunmayan bu yufka satıcıları halkın sağlığı ile oynamaktadırlar. Vergi kaydı ve oda kaydı bulunmayan bu kişiler, iş yeri kirası, Bağ-Kur ve SGK primi ödemeyerek, vergisini ödeyen, gerekli yasal yükümlülüklerini yerine getiren işletme sahiplerine de darbe vurmaktadırlar. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Belediyelerimizin bu konuda çalışma yapmasını, üretim izin belgesi, oda kaydı ve vergi kaydı olmayan kişilere izin vermemelerini istiyoruz” diye konuştu.