Çöpler artık TIR'la taşınacak

Toplanan çöpleri yaklaşık 45 kilometre mesafeye günde 18 kamyon ile taşıyan Konyaaltı Belediyesi, bu işlemi yeni proje kapsamında iki tır ile gerçekleştirecek

Çöpler artık TIR'la taşınacak
21 Ekim 2014 - 17:14
Toplanan çöpleri yaklaşık 45 kilometre mesafeye günde 18 kamyon ile taşıyan Konyaaltı Belediyesi, bu işlemi yeni proje kapsamında iki tır ile gerçekleştirecek.
 
Geçtiğimiz yıl temizlik işlerini belediye eliyle yürütme kararı alan ve bu yöntemle yılda yaklaşık 2 milyon lira tasarruf elde eden Konyaaltı Belediyesi, yeni bir projeyle yılda 1 milyon lira daha tasarruf yapmayı hedefliyor. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İlçe sınırları içinde çöp toplayan ve bu çöpleri şehir merkezinden yaklaşık 45 kilometre uzağa, Kızıllı Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’na, boşaltan çöp kamyonları hem aşırı yakıt sarfiyatı yapıyor, hem de trafikte yoğunluğa neden oluyor” dedi.
 
Kamyonlar depolamaya
Başkan Böcek, geliştirdikleri projeyle bu durumu tersine çevirmeyi amaçladıklarını belirterek,”Kamyonlarla toplanan çöpleri, Konyaaltı Belediyesi Çevre Temizlik Müdürlüğü’ne bağlı çalışma şantiyemizde oluşturacağımız çöp depolama alanında biriktireceğiz. Buradan da iki tır ile Kızıllı Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’na taşıyacağız. Böylece çöpleri, 45 kilometre uzakta olan çöp depolama sahasına günde 18 çöp kamyonu yerine sadece iki tır ile taşımış olacağız. Bu proje ile hem trafikte kamyon yoğunluğunu azaltacağız, hem yakıt tasarrufu sağlayacağız hem de zamandan kazanacağız” şeklinde konuştu. Başkan Böcek, bu projenin hayata geçmesiyle belediyeye yılda ortalama 1 milyon lira gelir kazandırmış olacaklarının altını çizdi. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum