Kumluca'da Satranç Turnuvası başladı

ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde batı Antalya bölgesinden 11 okul temsilcisi öğrencinin katılımıyla Satranç Turnuvası düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 'Satranç Meslek...

Kumluca'da Satranç Turnuvası başladı
31 Mayıs 2021 - 14:48
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde batı Antalya bölgesinden 11 okul temsilcisi öğrencinin katılımıyla Satranç Turnuvası düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 'Satranç Meslek Liselilerimizle Buluşuyor Projesi' kapsamında düzenlenen satranç turnuvası başladı. Batı Antalya bölgesinden 11 okul temsilcisi öğrencinin katıldığı ve Kumluca Uygulama Oteli bahçesinde gerçekleştirilen turnuvanın açılışı için tören düzenlendi. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, Finike İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, Demre İlçe Milli Müdürü Faruk Atılgan, Kumluca, Finike, Demre, Kaş, Elmalı ve Kemer eğitim veren meslek liselerinin müdürleri katıldı. Yarışmalar sonucunda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, "Bakanlığımızın farkındalık oluşturmuş olduğu, meslek liselerine vermiş olduğu değeri biz de Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Satranç Meslek Liselerimizle Buluşuyor Projesi ile taçlandırmak istedik. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emek veren kıymetli öğretmenlerime, yönetici arkadaşlarıma, ilçe milli eğitim müdürlerime ve Kumluca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimine teşekkür ediyorum. Meslek liseleri bizim için üreten okullar, ülkemizin geleceği için çok değerli. Bu manada bakanlığımız her defasında bunun altını çiziyor, vurgular yapıyor. 'Mesleki eğitim meselesi, memleket meselesi' sloganıyla yola çıkılan bu güzel yürüyüşte biz de Antalya olarak güzel işler yapma gayreti içerisindeyiz. Burada aynı zamanda bir satranç turnuvası yok, bir sosyalleşme projesi de var. Aynı zamanda 6 ilçemizin var olan bağlarının kuvvetlendirilmesi, aynı zamanda ilimizin güçlü olması anlamını ifade ediyor" dedi.


DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum