Korkuteli'de şeker pancarı hasadı

ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde şeker pancarı hasadı başladı. Tarladan traktör yardımı ile toplanan şeker pancarları sapından ayrılarak, kamyonu yükleniyor. Doldurulan kamyon kasaları...

Korkuteli'de şeker pancarı hasadı
13 Ekim 2020 - 12:16
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde şeker pancarı hasadı başladı. Tarladan traktör yardımı ile toplanan şeker pancarları sapından ayrılarak, kamyonu yükleniyor. Doldurulan kamyon kasaları ile şekerler fabrikaya gönderiliyor.

Korkuteli'ne bağlı Osman Kalfalar Mahallesi'nde, şeker pancarının hasadı devam ediyor. Üreticiler bu yılki sezon verimi ve alım fiyatlarından memnun olduklarını ifade etti. Dekar başına 7 ile 9 ton verim alınan şeker pancarı için belirlenen taban fiyat ise ton başı 350- 400 lira olarak açıklandı.

Osmankalfalar'da yıllardır şeker pancarı üreten Derya Gürler, "Şeker pancarı hasadı başladı. Bu yıl 300 liradan fiyat belirlendi. Ancak Osmankalfalar Mahallesi şeker oranı en yüksek bölge olduğu için bu rakam 350 ile 400 liradan alıcı buluyor. Dekar başına 7 ile 9 ton hasat alıyoruz. Hasadı yapılan şeker pancarının tanesi 2 ile 4 kilo arasında değişmektedir. Pancar üretimi diğer ürünlere oranla daha iyi bir ürün olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Şeker pancarının üretim aşamasını anlatan Derya Gürler, "Güz zamanı tarlaları sürüyoruz. Mart ayının sonunda gübremizi atarak ekimlere başlıyoruz. Bu işin 6 ay süresi var. 6 ay devam ettikten sonra hasat yapıyoruz. Ağır bir maliyet gerektiren bir iş, bayağı fazla maliyetimiz oluyor. Hasat yaptıktan sonra pancarı tarladan sökerek, kendimiz veya nakliyeciler aracılığıyla fabrikaya teslimini sağlıyoruz" diye konuştu.

Bu yıl üretimdeki verim ve pancar alım fiyatlarından memnun olduklarını da aktaran Derya Gürler, "Fiyatlar bu yıl iyi, biraz yükselttiler. Fena değil, fiyatlardan memnunuz. Şeker oranımız da bu sene gayet iyi, öngörülen ortalama oranın üzerine de çıkıyoruz. Bu sene sezon güzel gitti, üretimde sıkıntımız yok ve memnunuz çok şükür" dedi.


DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum