'Komşu Meclisi'ne tanıtım toplantısı

Muratpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen dijital demokrasi uygulaması 'Komşu Meclisi' tanıtım toplantısı Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın katıldığı törenle gerçekleştirildi. ​

'Komşu Meclisi'ne tanıtım toplantısı
21 Şubat 2020 - 18:26
Muratpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen dijital demokrasi uygulaması 'Komşu Meclisi' tanıtım toplantısı Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Başkan Uysal, dijital demokrasi uygulaması komşu meclisinin içeriğini anlattı. Toplantıyla birlikte aktif olan uygulamada ilk oy kullanma işlemi de gerçekleşti. Sisteme kayıt olan Muratpaşalılar 8 ana başlıkta belirlenen hizmetler arasında, 10 milyon TL bütçenin hangi hizmetler için kullanılmasını belirleyecek. Oy kullanma işlemi bir hafta sürecek.

13 YAŞINDAN BÜYÜKLER KULLANIYOR
Komşu Meclisi'nde ilçe sınırlarında ikamet eden 13 yaş üstü herkesin kent yönetimine doğrudan katkı sunacağını anlatan Uysal, uygulamanın dört bölümden oluştuğunu söyledi. Komşu Meclisi'nin bir 'oylama sayfasıyla' açıldığını aktaran Başkan Uysal, uygulamada Muratpaşa'nın 55 mahallesinin adını taşıyan 'Mahalle Meclisleri', oylamaya sunulacak konuların tartışıldığı 'Komşu Formu', Muratpaşalıların projelerini iletecekleri 'Bir Fikrim Var' bölümü bulunduğunu söyledi.

MECLİSİN İLK BÜTCESİ 10 MİLYON
Komşu Meclisi'nde ilk oylamasının da 10 milyon liralık bütçenin nasıl kullanılacağına ilişkin olacağını vurgulayan Uysal, "Uygulamanın internet sitesi www.komsumeclisi.com açılışında yer alacak panelde, bütçenin kullanılacağı hizmet alanları yer alıyor. Komşu Meclisi'ne üye olan Muratpaşa sakinleri, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalardan asfalt ve kaldırım hizmetlerine 8 başlık altında sıralanan hizmet alanlarından en çok iki tanesine oy verebilecek" dedi.

DHA
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum