Kepez'e 9 semt pazarı

KEPEZ Belediyesi, bu yıl semt pazarı yatırımında bir rekora imza atıyor. İlçeye, altısı çatılı, üçü çatısız olmak üzere dokuz semt pazarı kazandırılıyor. Kepez Belediyesi,...

Kepez'e 9 semt pazarı
15 Nisan 2021 - 12:00
KEPEZ Belediyesi, bu yıl semt pazarı yatırımında bir rekora imza atıyor. İlçeye, altısı çatılı, üçü çatısız olmak üzere dokuz semt pazarı kazandırılıyor.

Kepez Belediyesi, esnafın ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan, huzurlu alışverişin yapılabileceği kalıcı semt pazarları inşa etmeye devam ediyor. Bu kapsamda bu yıl için dokuz semt pazarı yatırım programına alındı. Pazarların altısı çatılı, üçü ise çatısız olacak. Kapalı pazarların altısı, kırsal yerleşim merkezleri olan Başköy, Odabaşı, Kirişçiler, Çamlıca, Kızıllı ve Gaziler mahallelerine yapılıyor. Bu pazarlar, Başkan Hakan Tütüncü'nün üçüncü dönemi için vaat ettiği 123 proje arasında yer alan 'köy pazarı' projesi kapsamında inşa edilecek. Yapım ihalesi sonuçlanan köy pazarlarının inşası önümüzdeki günlerde başlayacak. Köy pazarların yapısal iskeleti, beton zemin çelik konstrüksiyonlu asma- germe membran şeklinde olacak. İçerisinde idare binası ve tuvaletlerin olacağı pazar yerleri 1000 metrekare alan üzerine inşa edilecek.

KALICI PAZARLAR GELİYOR

Çatısı yapılacak üç semt pazarı ise Çankaya, Kütükçü ve Yavuz Selim mahallelerine kazandırıldı. Bu kalıcı semt pazarları, sokak aralarında kurulan pazarların yerine inşa edilmesi bakımından önem taşıyor. Çankaya, Kütükçü ve Yavuz Selim mahallelerinde imar planıyla oluşturulan pazar alanlarının yapımında da sona gelindi. Fen İşleri Müdürlüğü, pazar alanlarının zeminini sıcak asfaltla kapladı. Zabıta ofisi, mescit, çay ocağı ve tuvalet ünitelerinin olacağı pazarlar, önümüzdeki günlerde esnaf ve vatandaşın hizmetine sunulacak.

Başkan Hakan Tütüncü, Çankaya Mahallesi'nde çukur alanın hafriyatla doldurulması sonucu oluşturulan pazar alanının yapım çalışmalarını inceledi.


DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum