İMAM HATİPLİLERİN 'ERASMUS' BAŞARISI

Kepez Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi`nin Erasmus+ projelerinden biri olan New Era In Education (eğitimde yeni çağ) projesinin ilk hareketliliği 9-15 Şubat 2020 tarihleri arasında Polonya’nın Wabrzezno kentinde gerçekleşti.

İMAM HATİPLİLERİN 'ERASMUS' BAŞARISI
06 Mart 2020 - 17:16
Kepez Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi`nin Erasmus+ projelerinden biri olan New Era In Education (eğitimde yeni çağ) projesinin ilk hareketliliği 9-15 Şubat 2020 tarihleri arasında Polonya’nın Wabrzezno kentinde gerçekleşti.

Proje koordinatörü fen bilimleri öğretmeni Emre Deveci liderliğinde Wabrzezno’ ya yapılan proje hareketliliğine İngilizce öğretmeni Mustafa Yapıcı eşlik etti. Projeye 10.Sınıf öğrencilerinden Kadir Uygun, Reşat Efe Koca, Nurullah Doksal, Durmuş Ali Vural katıldı. 

ANTALYA’YI BAŞARIYLA TEMSİL ETTİLER
Türkiye, Polonya, Romanya ve Fransa`nın ortaklığıyla yürütülen projede, eğitimde başarıya ulaşmanın temelleri hakkında çalışmalar yapıldı. Program kapsamında koordinasyon toplantısı gerçekleşirken, projenin sosyal ve kültürel faaliyetleri çerçevesinde Pałac Kultury İ Nauki (kültür ve bilim sarayı) , Stare Miasto (eski şehir) , Lazienki Parkı gibi tarihi ve turistik mekanlar gezildi.

MÜDÜR GÜNEY’DEN TEŞEKKÜR
Antalya’ya dönen öğretmen ve öğrenciler, bu ülkelerde yaptıkları gözlem ve deneyimlerini okulun diğer öğrencileriyle paylaştı. Okulda öğrencilerle bir araya gelen okul müdürü Yılmaz Güney, Avrupa gezisinin başarılı geçtiğini belirterek, programa rehberlik yapan ve programa katılan öğrencilere teşekkür etti. Projenin koordinatörlüğünü yürüten fen bilimleri öğretmeni Emre Deveci, gezi ile ilgili hazırladığı fotoğrafların yer aldığı slayt sunumu gerçekleştirdi. Deveci, programa katılan öğrencilerin Polonya’da gerek teori, gerekse pratik olarak bilgi sahibi olduklarını bildirdi.

POLONYA 1 HAFTALIK EĞİTİM
Emre Deveci, projenin amacı ve kazanımları ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
“Proje gereği öğrencilerimiz farklı ülkelerden katılan öğrencilere okulumuzu ilimizi ülkemizi ve kültürel değerlerimizi tanıttılar. Öğrencilerimiz uluslararası boyutta kültürlerarası etkileşim ve farkındalık kazanıp Avrupa Birliği’nin çok dilli ve çok kültürlü yapısı hakkında fikir sahibi oldular. Proje ortaklarımız Polonya, Romanya ve Fransa`dan katılan öğrenciler proje aktivitelerini yaparken birlikte zaman geçirme şansı da yakaladılar. Bir haftalık sürede farklı ülkelerden yeni arkadaşlar edindiler , yabancı dil yeteneklerini geliştirdiler ve farklı kültürleri tanıma fırsatı buldular.”

ANTALYA'NIN PROJE OKULU
15 Aralık 2010 tarihinde milli ve manevi değerlerine bağlı, geçmişten gelen köklerinden beslenen ve geleceği bu değerler çerçevesinde imar etmeyi amaçlayan, insanlığı ve adaleti dünyaya hakim kılacak bir nesil yetiştirmek amacıyla sadece hafız öğrencilerin eğitim ve öğretim görecekleri Anadolu İmam Hatip Lisesinin yapılmasına karar verilerek protokol imzalanmıştır. 1070m2 alan üzerine bodrum ve çatı katı dahil 7 kat olarak inşa edilmiştir. Okul binamızda 1 adet öğretmenler odası, 1 adet z-kütüphane, 1 adet beden eğitimi salonu, 5 adet idari oda, 2 adet laboratuar, 1 adet resim atölyesi, 1 adet müzik odası, 1 adet bilgisayar dersliği, 1 adet konferans salonu, 1 adet yabancı dil dersliği, 2 adet mescit , 1 adet kantin, 24 adet derslik, 2 adet asansör ve engelli rampası bulunmaktadır.

Serçin ÇILDIR

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum