Elektrikli otobüs Kemer'de test sürüşü yaptı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin elektrikli otobüsü, Kemer'de test sürüşü gerçekleştirdi. Antalya'nın ilçelerinde test sürüşüne devam eden yüzde yüz elektrikli ve yerli üretim...

Elektrikli otobüs Kemer'de test sürüşü yaptı
04 Mart 2021 - 15:24
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin elektrikli otobüsü, Kemer'de test sürüşü gerçekleştirdi.

Antalya'nın ilçelerinde test sürüşüne devam eden yüzde yüz elektrikli ve yerli üretim olan otobüsün Kemer'deki test sürüşüne Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, meclis üyeleri Ferhan Fidan, İsmail Aka, Ulaşım AŞ Antobüs İşletme Yöneticisi Mehmet Ali Habip, Bozankaya firmasında ARGE tasarım bölümünde çalışan Ali Erdem, Kiriş Mahalle Muhtarı Faiz Çetin katıldı.

Başkan Topaloğlu, modern ve çevre dostu olan elektrikli otobüsün Kemer içerisindeki test sürüşü sırasında, yetkililerden otobüs hakkında bilgiler aldı. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, otobüsün yeni çağa uygun olarak daha konforlu, sessiz ve çevre dostu olduğunu ve tasarımıyla da dikkat çektiğini söyledi. Test sürüşünden oldukça memnun kaldıklarını ifade eden Başkan Topaloğlu, "Vatandaşların rahatı ve konforunu artırmak amacıyla yapılan otobüs tamamen yerli ve elektrikle çalışıyor. Sessiz olması büyük avantaj. Gayet başarılı buldum. Kemer'de de kısa bir tur atarak vatandaşlarımızın beğenisine sunduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Bozankaya firmasında ARGE tasarım bölümünde çalışan Ali Erdem ise otobüsün Ankara Sincan Sanayi Bölgesinde üretildiğini söyledi. Otobüste herhangi bir yakıt kullanılmadığını ve yüzde 100 elektrikli olduğunun altını çizen Erdem, "Otobüs, Bozankaya firmasının bünyesinde tamamen yerli olarak yapılıyor. Yazılımı ve tasarımları tamamen bize ait. Bunun yanında metro, troleybüs (bataryalı ve katanerli) ve tramvay gibi ürünlerimiz de mevcut. Araçların boyutları değişiklik gösterebiliyor. Yurt içi ve yurt dışında bu araçların satışı mevcut. Bu otobüs tamamen batarya sistemiyle hareket ediyor. Şu anki aracın yolcu kapasitesi oturan 30, ayakta ise 40 kişi. Şu anda pandemi nedeniyle bu sayıyı azaltıyoruz. Aracımızı görücüye çıkardıktan sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle ilçe belediyelerin beğenisine sunuyoruz. İlçelerde test sürüşlerimiz devam edecek" diye konuştu.

Ulaşım AŞ Antobüs İşletme Yöneticisi Mehmet Ali Habip de Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Antalya ilçelerinde test sürüşüne devam ettiklerine değindi. Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Kemer'de yaptıkları test sürüşleriyle otobüsü vatandaşların beğenisine sunduklarını anlatan Habip, "Otobüsün tamamen yerli olmasının yanında çevre dostu olması çok önemli. İnşallah Antalya'ya hayırlı olur" dedi.


DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum