Direncinizi arttırın

İlayda Doğal Ürünler ve Kozmetik işletme sahibi Ahmet Katı, grip, öksürük, soğuk algınlığı, vücut direncinin zayıf düşmesi ve buna benzer birtakım sıkıntıların sıkça yaşandığı şu günlerde vücut direncini arttıracak şifalı bitkilerle soğuktan korunmanın yollarını anlattı

Direncinizi arttırın
12 Aralık 2019 - 16:36
KIŞ ÇAYLARI
Şifalı bitkilerin karışımıyla hazırlanan kış çaylarının hastalıklardan koruyacağını hatırlatan İlayda Doğal Ürünler ve Kozmetik işletme sahibi Ahmet Katı, kış aylarında grip, soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıkların baş gösterdiğini, bu dönemlerde vatandaşın ilk olarak alternatif tedavi yöntemlerini tercih ettiğini, özellikle soğuk algınlığı ve gripte bazı karışımları hazırladıklarını söyledi. Ahmet Katı, gribin özellikle yaşlılar ve çocuklar için tehlikeli olduğunu ifade ederek, “Özellikle 65 yaş üstü kişilerde, akciğer, kalp, böbrek, karaciğer ve şeker hastalığı olanlarda da son derece tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Aktarlar olarak halka tavsiye ettiğimiz bu doğal ilaçlar, her gün kendimizin de kullandığı şifalı bitkilerdir” dedi.
 
DOĞAL İLAÇLAR
Ahmet Katı, aktarlarda kolaylıkla bulunan melisa, zencefil, zerdeçal,  ıhlamur, hibiskus, keçiboynuzu, havlıcan, karanfil bitkileriyle hazırlanan kış çaylarının soğuk algınlığı, öksürük, nezle, burun akıntısı gibi hastalıklara karşı önlem olduğunu ifade ederek, “Zencefil kökü, mide bulantısı, iltihap önleyici, kolon kanseri, öksürük, diyabet ve daha birçok hastalığa iyi gelir. Ihlamur ise terlemeyi tetikler, ateşi düşürür. Öksürüğe iyi gelir, grip ve nezleye karşı etkilidir. Yatıştırıcı etkisi bulunan ıhlamur çayı gerginliği alır. Ekinezya bitkisinde A, B ve E vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, demir, potasyum ve sodyum gibi mineraller mevcuttur. Ekinezyanın çiçeği, yaprakları ve kökü enfeksiyonlara ve grip gibi bulaşıcı hastalıklara karşı etkilidir. Yarım çay kaşığı tarçın ile bir çay kaşığı bal, öksürük, sinüzit ve nezleye karşı ilaçtır. Enfeksiyona karşı etkili olan bu doğal bitkiler ilaç hükmündedir” ifadelerini kullandı.


Murat ESENTEKİN

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum