DEVA Partisi Kepez İlçe kolları sıvadı

DEVA Partisi Kepez İlçe Başkanı Mehmet Siyahkoç ve yönetim kurulu üyeleri, göreve gelir gelmez harekete geçti, kemik iliği donörü olmak için Kızılay’a koştu

DEVA Partisi Kepez İlçe kolları sıvadı
22 Aralık 2020 - 18:23
Antalya’da teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren DEVA Partisi, bir yandan da sosyal sorumluluk projeleri için harekete geçti. Kısa bir süre önce Kepez İlçe Başkanı olarak atanan Mehmet Siyahkoç, mazbatasını alır almaz kolları sıvadı. Örnek bir çalışmaya imza atan Başkan Mehmet Siyahkoç, partililerle Kızılay’ın MarkAntalya önündeki standına koştu. Yaklaşık 50 kişilik grupla Kızılay’a kemik iliği donörü olmak için başvuran DEVA Partisi Kepez İlçe yönetiminin bu tutumu takdir topladı.

Teşkilatlanma çalışmaları
“Şifa bekleyenlere deva olmak istiyoruz” diyen Başkan Siyahkoç, “İlk icraatımız siyasi değil insanı olsun istedik. Bu nedenle arkadaşlarımızla Kızılay’a kan vererek ilik donörü olduk. Yapacaklarımız bunlarla sınırlı olmayacak. Sosyal sorumluluk projelerinin içinde hep olmak istiyoruz. Ayrıca Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile dirsek temasında olup sorunlarına çare olmaya çalışacağız” dedi. Başkan Siyahkoç, teşkilatlanma çalışmalarına da aralıksız devam ettiklerini ve güçlü bir şekilde geleceklerini belirtti.

Kimler kemik iliği  için donör olabilir?
Kemik iliği nakli için alıcı ve vericinin kan grubunun aynı olması gerekmezken, farklı kan grubu olan kişiler arasında da nakil yapılabiliyor. Türkiye’de TÜRKÖK 18 ile 50 yaş arasında, en az 50 kg ağırlığındaki her sağlıklı kişiyi kök hücre vericisi olarak kabul ediyor. Gönüllü kemik iliği/kök hücre verici adaylarının bulaşıcı hastalık, bağışıklık sistemi hastalıklarına ve enfeksiyon hastalıklarına sahip olmaması gerekiyor. Bunun için öncelikle verici (donör) adaylarından kan örnekleri alınarak inceleniyor. Eğer herhangi bir hastalık saptanmazsa doku tipi belirleniyor ve bilgileriniz kemik iliği bankasına aktarılıyor.
Haber Merkezi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum