Demre sahilleri turistlere kaldı

YAZ mevsiminde her gün binlerce yerli ve yabancı turistin denize girdiği Antalya'nın Demre ilçesi sahilleri tam kapanma nedeniyle sadece bölgede kalan, kamp yapan turistlere kaldı. Yaklaşık...

Demre sahilleri turistlere kaldı
12 Mayıs 2021 - 09:24
YAZ mevsiminde her gün binlerce yerli ve yabancı turistin denize girdiği Antalya'nın Demre ilçesi sahilleri tam kapanma nedeniyle sadece bölgede kalan, kamp yapan turistlere kaldı.

Yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki Demre'nin Çayağzı, Sülüklü, Taşdibi, Kömürlük ve Beymelek plajları tarihinin en sakin ve sessiz günlerini yaşıyor. Zaman zaman az sayıda turist, Çayağzı ve Sülüklü plajlarında denize giriyor. Özellikle Çayağzı Plajı'nda karavanla gelen, Likya Yolu yürüyüşüne çıkan ve bölgede kamp yapan az sayıda turist, denizin ve güneşin tadını çıkarıyor.

Bölgede kamp yapan yabancı turistlerden Macar Viktoria Hornath, "Macaristan'ın başkenti Budapeşte'den geldim. Üniversitede tiyatro okuyorum. Türkiye çok güzel bir ülke. Deniz, hava ve doğa çok güzel. Güneşin ve denizin tadını çıkarıyoruz" dedi.

Macaristan'ın Nograd şehrinden gelen İngilizce öğretmeni Lusa Kadar da "Türkiye çok güzel bir ülke. Pandemi nedeniyle her yer çok ıssız. Denizin ve güneşin tadını çıkarıyoruz. Harika bir deniz. Plaj ve denizde bizden başka kimse yok. İnsan kendini biraz hüzünlü hissediyor" diye konuştu.


DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum