ÇİFTÇİYE FAİZSİZ 'KREDİ' MÜJDESİ

ATAY USLU’DAN SEVİNDİRİCİ HABER

ÇİFTÇİYE FAİZSİZ 'KREDİ' MÜJDESİ
27 Mart 2020 - 16:42
Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğince düşük faizli tarımsal yatırım ve işletme kredisi kullandırılmasına ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, üreticilerin 100 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanabileceklerini müjdeledi.

Ziraat Bankası AŞ ve Tarım Kredi Kooperatiflerince (TKK) düşük faizli tarımsal yatırım ve işletme kredisi kullandırılmasına ilişkin uygulama esasları belirlendi. Tarım ve Orman Bakanlığının konuya ilişkin tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak, 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

ATAY USLU’DAN ÇİFTÇİYE MÜJDE
Cumhurbaşkanı kararı doğrultusunda hazırlanan tebliğe göre, üreticiler, sözleşmeli üretim yapanlar, tarımsal amaçlı kooperatif ve üretici birlikleri, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve yalnızca lisanslı depo yatırımı yapan kamu kurum ve kuruluşları ile bunların iktisadi işletmeleri, 31 Aralık 2022'ye kadar belirlenen indirim oranlarıyla kredi kullanabilecek.Konuyla ilgili açıklama yapan TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu,ülke olarak zor günlerden geçtiklerini belirterek, devlet olarak çiftçilerin yanında oldukları söyledi.
Atay Uslu, yaptığı yazılı açıklamada tebliğ ve destek ile ilgili şu bilgileri verdi:

ÜRETİCİYE 100 BİN TL FAİZSİZ KREDİ
“Hayvansal üretim yapan işletmelerimiz, 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi kullanabilecekler. 100 bin TL üzeri krediler ise en az yüzde 50 oranında sübvanse edilecek.Hayvancılık ile ilgili büyükbaş, küçükbaş, arıcılık konularında 25 milyon liraya kadar ve  genç çiftçi ve kadınlara pozitif ayrımcılıkla yüzde 100’e varan oranda  yatırım ve işletme kredileri kullanılabilecek.Bitkisel üretim yapan işletmelerimiz, 50 bin TL’ye kadar faizsiz kredi kullanabilecekler. 50 bin TL üzeri krediler ise en az yüzde 50 oranında sübvanse edilecek. Kontrollü örtü altında 25 milyon liraya kadar yatırımın özelliklerine göre yüzde 50 ile 100 arası faiz indirimi, traktör ve tarım makineleri alımına yüzde 50 ile 75 indirimli kredi imkanı sağlanacak. 10 dekarın altındaki seralara ise 2.5 milyon liraya kadar yüzde 90’a varan indirimli kredi ve diğer tüm bitkisel üretim yatırımlarında 2.5 milyon liraya kadar indirimli kredi desteğinden çiftçilerimiz yararlanabilecek.”

İHRACATINÖNÜNDEKİ ENGELLER AŞILIYOR
“Yaş meyve ve sebze ihracatında, zaruri uygulanmak zorunda olunan taşıyıcıların 14 günlük karantina süresi gibi Korona virüsün ortaya çıkardığı engelleri aşma konusunda Ticaret Bakanlığımız gerekli çalışmaları yapıyor. Örtü altı ürünlerimizin ihracatının devamını sağlayarak çiftçimizin daha çok kazanması konusunda titizlikle çalışıyoruz. Yaş meyve ve sebze ihracatındaki çalışmalarından dolayı Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan'a teşekkürlerimizi sunarız. Hep birlikte Antalyamızın ve Antalyalı çiftçilerimizin konularını ekip olarak her zaman takip ediyoruz. Dünyamız Zor günlerden geçiyor. Bu süreç birlik beraberlik ve tedbirlere uyum ile inşallah aşılacaktır. Evde kalmak, fiziksel mesafeyi koruma kurallarına riayet edelim. Güçlü bağışıklık sistemi için meyve ve sebzeyi bol bol yiyelim"

Faruk ÇELİK

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum