Çevreci Komşu Kart Türkiye'ye yayılıyor

Muratpaşa Belediye Başkanvekili Hüseyin Sarı, Nisan ayında 4’üncü yılını dolduracak Çevreci Komşu Kart projesinin Muratpaşa sınırlarını aşan bir çalışma haline geldiğini belirterek birçok belediyenin projeyi uygulamak için adımlar attığını söyledi

Çevreci Komşu Kart Türkiye'ye yayılıyor
28 Şubat 2020 - 16:56
Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, belediye personeline yönelik ‘Sıfır Atık’ bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Belediye kültür salonunda gerçekleştirilen eğitim programı 2 oturum halinde gerçekleştirilirken açılışta Belediye Başkanvekili Hüseyin Sarı, belediye başkan yardımcıları ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Sezer Kaya da yer aldı.

Açılışta konuşan Şube Müdürü Kaya, 2017’de Sıfır Atık çalışmalarına başladıklarını belirtirken “Amaç ilk başta atığı azaltmak, azaltamıyorsanız oluşan atığı kategorilerine göre ayrı toplamak ve bunu geri dönüşüm tesislerine en kısa sürede ulaşmalarını temin edebilmek” diye konuştu.  Başkanvekili Sarı, ise Muratpaşa Belediyesi olarak hem evlerde hem işletmelerde hem de kurum ve kuruluşlarda oluşan atıklarını geri dönüşüme kazandırılması konusunda önemli bir çalışmayı yaklaşık 4 yıldır sürdürdüklerini söyledi. Sarı, Nisan 2016’da pilot çalışma olarak başlayan ve 11 ay gibi kısa bir sürede tüm Muratpaşa’da uygulanmaya başlanan Çevreci Komşu Kart Projesi’yle kağıt, cam, metal gibi nitelikli atıkları evlerden ayrıştırılmış şekilde topladıklarını kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından Çevre Mühendisi Cemil Tunçyürek ve Zehra Gülen ‘Sıfır Atık’ sistemi hakkında genel bilgilerle birlikte Sıfır Atık Yönetmeliği ve belgelendirme sürecini kapsayan bir sunum gerçekleştirdi. 
Haber merkezi
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum