Çamaşır suyu virüsü öldürüyor

Sağlık Bakanlığı Korona Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs salgınına karşı alınacak önlemleri sıraladı. Özlü, "Yüzeylerin temizliği standart kullandığımız deterjanlarla yapılabilir. Çamaşır suyu her zaman bulunmaz bir dezenfektan" dedi

Çamaşır suyu virüsü öldürüyor
15 Mart 2020 - 17:41
Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği'nce (ASYOD) Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki beş yıldızlı otelde düzenlenen Ulusal Akciğer Sağlığı 2020 Kongresi devam ediyor. Kongre kapsamında Sağlık Bakanlığı Korona Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 1000'in üzerinde kişinin katılımıyla gerçekleştirilen koronavirüs panelinde konuştu. Prof. Dr. Tevfik Özlü, "SARS, MERS derken şimdi yeniden koronavirüsle karşı karşıyayız. Daha önce domuz gribi, kuş gribi, Japon gribi gibi isimlerle yapılıyordu ama Dünya Sağlık Örgütü 'Bir ülke, ırk ya da hayvanın adı olmasın' dedi. İsimlendirmede bir sorun yaşadık yoksa 'Çin gribi' derdik ama bunu demiyoruz" dedi.

'BAKANLIK ÇOK ÖNGÖRÜLÜ DAVRANDI'

Virüsün solunum yoluyla bulaştığına dair kanıt olmadığını, bazı ülkelerde sağlık örgütlerinin işi ciddi tutmak için hava yolu ile bulaşımını dikkate alarak tedbirler aldığını belirten Prof. Dr. “Temizlik konusunda piyasada piyasa bazlı dezenfektanlar var. Bunların kullanılmasını gerektirecek hiçbir durum yok. Yüzeylerin temizliği standart kullandığımız deterjanlarla yapılabilir. Hiçbir farkı yok. Her zaman kullandığımız normal deterjanlar yeterli. Çamaşır suyu her zaman bulunmaz bir dezenfektan."

DHA
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum