Büyükşehirde grev 666 günü doldurdu

HAK-İŞ'e bağlı HİZMET-İŞ Sendikası'nın Antalya Büyükşehir Belediyesi çalışanları adına 26 Temmuz 2019 tarihinde başlattığı grev, 666 günü doldurdu. HAK-İŞ Genel Başkanı ve...

Büyükşehirde grev 666 günü doldurdu
17 Mayıs 2021 - 13:52
HAK-İŞ'e bağlı HİZMET-İŞ Sendikası'nın Antalya Büyükşehir Belediyesi çalışanları adına 26 Temmuz 2019 tarihinde başlattığı grev, 666 günü doldurdu.

HAK-İŞ Genel Başkanı ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeki grevin, belediyelerde yapılan en uzun grev olma niteliği kazandığını söyledi. Arslan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde 666 gündür devam eden grevin, emek dünyası adına haksızlığa karşı direnişin önemli bir simgesi haline geldiğini söyledi.

666 gündür kar, kış, sıcak demeden her türlü hava muhalefetine karşı Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde işçilerin hakları için önemli bir mücadele verildiğini belirten Arslan, "Bugüne kadar grev alanımıza ulusal ve uluslararası alandan çok sayıda destek ve dayanışma ziyaretleri gerçekleştirildi. Ne yazıktır ki Antalya Büyükşehir Belediyesi yönetimi bu haklı mücadeleye ısrarla kulaklarını tıkadı. Sahip olduğu tarihi ehemmiyeti ve turizm potansiyeli ile ülkemizin en önemli kentlerinden birisi olan Antalya'da emekçilerimizin mağdur edilmesi hiçbir siyasi görüşe ve inanışa sığmamaktadır" ifadelerine yer ver verdi.

'EMEKÇİLERİN HAKLI MÜCADELESİ GÖRMEZDEN GELİNİYOR'

Emekçileri mağdur edenlerin emek edebiyatına sığınmayı alışkanlık haline getirdiklerine dikkati çeken Arslan, şunları kaydetti: "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek 1 Mayıs'ta yayımladığı mesajında 'Barışın, kardeşliğin, adaletin ve dayanışmanın hüküm sürmesi, emeğin en yüce değer olarak kabul görmesi en büyük dileğimizdir. Haksızlıkların olmadığı, emeğin sömürülmediği bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz' ifadelerini kullanmıştır. Bizim de dileğimiz ve tüm çabamız en yüce değer olarak gördüğümüz emeğin artık Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde de karşılık bulmasıdır. Fakat Antalya'daki emekçi kardeşlerimizin haklı mücadelesi görmezden gelinmekte ve emekçilerimiz 666 gündür mağdur edilmektedir."

HİZMET-İŞ Sendikası'nın Antalya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları A.Ş'de toplu iş sözleşmesi yapma yetkisini 1 Nisan 2019'da aldığını, ancak 31 Mart 2019'da seçilen Antalya Büyükşehir Belediyesi yönetiminin hala sözleşme müzakerelerine yanaşmadığını anımsatan Arslan, şunları söyledi:

"Bugün bir kez daha yüksek sesle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e ve ekibine sesleniyoruz; gelin, içinde bulunduğumuz salgın döneminde iş yükü daha da artan, yaklaşık iki yıldır insan onuruna yakışmayan bir ücretle çalıştırmaya devam ettiğiniz emekçileri mağdur etmekten vazgeçin."

'GUİNNESS'E BAŞVURACAĞIZ'

Antalya Büyükşehir Belediyesi grevinin rekor olarak tescillenmesi için gelecek günlerde sendika olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurulacağını aktaran Arslan, "Antalya Büyükşehir'de elde edilen belediyelerdeki en uzun süreli grev rekoru, daha önce 1978 yılında Elbistan Belediyesi işçilerinin yaptığı 449 gün süren greve aitti" dedi.


DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum