Büyükşehir'den yeni düzenlemeler

Antalya Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsle sürecinde 1 Haziran'da hayata geçirilen normalleşme planı kapsamında belediyeye ait sosyal tesisleri yeniden hizmete açtı

Büyükşehir'den yeni düzenlemeler
03 Haziran 2020 - 12:17
Antalya Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsle sürecinde 1 Haziran'da hayata geçirilen normalleşme planı kapsamında belediyeye ait sosyal tesisleri yeniden hizmete açtı. Hijyen kurallarının sıkı şekilde uygulandığı sosyal tesislerde masalar sosyal mesafe ve oturma düzeni kurallarına uygun şekilde düzenlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1 Haziran'da başlayan normalleşme süreciyle birlikte Atatürk Parkı içerisinde bulunan EKDAĞ Sosyal Tesisleri ile Düden Park içerisinde bulunan Düden Balık Restoranı hizmete açtı. Tophane Çay Bahçesi de sosyal mesafe kurallarına uygun oluşturulan yeni oturma düzeniyle yeniden misafirlerini ağırlamaya başladı.

MASALARA SOSYAL MESAFE DÜZENİ

Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Parkı içerisinde bulunan EKDAĞ Sosyal Tesisleri alınan önlemlerin ve yapılan düzenlemelerin ardından misafirlerini ağırlamaya başladı. Masaların sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde düzenlendiği sosyal tesis içerisinde misafirler için sosyal mesafe uyarı levhaları asıldı. Tesis girişinde hijyen standı kurularak misafirlerin ellerini dezenfekte etmesi sağlanıyor.

AYNI AİLEDEN 4 KİŞİ TEK MASADA

Yeni kurallar gereği mesai öncesi ve belirli aralıklarla her personelin ateşi ölçülüyor. Maske takan personeller servis esnasında mesafe kurallarını koruyarak servislerini gerçekleştiriyor. Aynı aileden olmak şartıyla 4 kişinin tek masada yemek yiyebildiği sosyal tesise gelen misafirlerhem deniz manzarasını hem de tesisin lezzetlerini özlediklerini söyledi.

DÜDEN BALIK ÇARŞISI DA AÇILDI

Büyükşehir Belediyesi'nin Düden Park'ta hizmet veren Balık Çarşısı da normalleşme süreci kapsamında misafirlerini ağırlamaya başladı. Koronavirüs salgını kapsamında geçici süre kapanan balık çarşısı yeniden hizmete açıldı. Tesiste girişte başlayan önlemler masaya geçilene kadar devam ediyor. Titizlikle uygulanan önlemler kapsamında girişte dezenfekte üniteleri yer alıyor. Masalar da sosyal mesafe kurallarına uygun olarak 1.5 metre aralıklı düzenlendi.

HİYJEN EN ÜST SEVİYEDE

Vatandaşlara tesis içinde gezerken maske takmak zorunluluğu getirildi. Balık seçim üniteleri cam bölme arkasında görevli personeller aracılığıyla gerçekleşiyor. Tesiste personeller ve aşçılar maske ve siperlikle çalışıyor. Hijyen kurallarının en üst seviyede olduğu Balık Çarşısı'nda her gün mesai sonu dezenfekte ve temizlik çalışmaları gerçekleştiriliyor. Perşembe günü Balık Çarşısı kapatılarak genel temizlik yapılıyor. Sosyal Tesise gelen misafirler güvenle balıklarını seçerek kaliteli hizmetin tadını çıkarabilir.

YENİ NORMALİN ESKİMEYEN ADRESİ TOPHANE

Büyükşehir Belediyesi şirketi ANET'in işlettiği Tophane Çay Bahçesi'nde de yeni normalleşmeyle birlikte hareketlilik başladı. Tophane'ye gelen Antalyalılar sosyal mesafe kuralına uygun oluşturulan masalara oturarak özledikleri manzara eşliğinde çayını içip güneşli havanın keyfini çıkarıyor.

HİZMET SELF SERVİS

Tophane Çay Bahçesi'de vatandaşların sosyal mesafe kuralına uyması için masa düzenleri oluşturuldu. Toplum sağlığı açısından daha uygun olduğu düşüncesiyle vatandaşlar self servise yönlendiriliyor. Sosyal mesafe kuralı içerisinde sıra bekleyen vatandaşların önce ateşi ölçülüyor ardından siparişini verdiği yiyecek ve içeceğini alıp masasına dönüyor.

TEK KULLANIMLIK MALZEME

Tophane Çay Bahçesi'nde hijyen tedbirleri kapsamında karton bardak ve tabak kullanılıyor, plastik çatal ve bıçaklar paketli halde vatandaşa veriliyor. Personeller de siperlik ve maske kullanarak servis esnasında mesafe kurallarını koruyarak hizmet veriyor. Tophane Çay Bahçesi'nde yine hijyen kuralları göz önünde bulundurularak elden ele kullanılan menüler yerine ayaklı menü panoları kullanılıyor.

DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum