Bir ton kağıt için 400 ton su gidiyor

Antalya’da öğrencilere kağıt üretimi konusunda konferans veren Prof. Dr. Şahin, bir ton kağıt üretimi için 400 ton su tüketildiğini söyledi

Bir ton kağıt için 400 ton su gidiyor
15 Ocak 2016 - 16:08
Antalya’da öğrencilere kağıt üretimi konusunda konferans veren Prof. Dr. Şahin, bir ton kağıt üretimi için 400 ton su tüketildiğini söyledi.
 
Antalya Doğa Bilim Anadolu Lisesi Kimya Kulübü öğrencileri ile buluşan  Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi,  Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Orman Ürünleri Kimyası ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Turgut Şahin, Kağıt Üretimi ve Kağıt Kimyası  üzerine önemli bilgiler sundu. Öğrencilerin yoğun ilgisi altında gerçekleşen konferansta konuşan Prof. Dr. Şahin, kağıdın insan hayatındaki önemi sebebiyle sürekli üretilmek zorunda olmasına rağmen bir ton kağıt üretimi için 400 ton su tüketildiğini vurguladı.
 
Teşekkür plaketi

Kağıt üretiminde sürdürülebilirliğin daha az ağaç tüketimi ve çevreye verilen zararın en aza indirebilmesi ile gerçekleşeceğini ifade eden Prof. Dr. Şahin, akademisyenler olarak bu konuda önemli bilimsel çalışmalar gerçekleştirdiklerini açıkladı. Kağıt hammaddesinin yüzde 90’ının ithal edildiği ülkemiz açısından geri dönüşümün önemine değinen Prof. Dr. Şahin, geri dönüşüm sayesinde hem ormanların korunabileceğini hem de çevreye olan zararlı etkilerin enaza indirilebileceğini söyledi. Konferansın ardından Kimya Kulübü adına kulüp üyesi Serpil Tunca tarafından teşekkür plaketi sunulduktan sonra gençlerin sorularını cevaplayan Prof. Dr. Şahin ile öğrenciler günün anısına hatıra fotoğrafları çektirdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum