Bir insanlık suçu Hocalı Soykırımı

Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği ve Akdeniz Üniversitesi Avrasya Araştırma Topluluğu tarafından Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı Kasabası’nda 26 Şubat 1992 tarihinde Ermeniler tarafından şehit edilen 106'sı kadın, 83'ü çocuk,  613 Azerbaycan Türkünü anmak için panel düzenlendi

Bir insanlık suçu Hocalı Soykırımı
28 Şubat 2020 - 17:15
Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bumin Kağan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Azerbaycan’dan Askeri Terör Uzmanı Emin Hasanlı, Gazeteci-Yazar Seyfeddin Hüseynli ve Azerbaycan Milli Kahramanı Karabağ Gazisi Yarbay Vahid Guliyev konuşmacı olarak katıldı.

AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ

Panelin Açılış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ertürk, Hocalı Katliamının gerçekleştiği günden bu güne değin tüm Türk Milletinin yüreğinde kanayan bir yara olduğunu belirterek, ‘Türkiye olarak her zaman kardeş ülke Azerbaycan’ın yanındayız. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece hiçbir düşman bir daha böyle bir olaya cesaret edemeyecektir. Herkese ve her şeye rağmen Türklerin Turan Ülküsü gerçekleşmektedir ve her geçen gün daha da güçlenmektedir.’ diye konuştu.

UNUTTURMAYACAĞIZ

Hocalı’da yaşananların katliamdan öte bir soykırım olduğunu ifade eden panelistler ise ‘Hocalı'da Ermenilerin işlediği soykırım, şimdiye kadar insanlığa karşı işlenen en ciddi suçlardan biri olarak kabul edildi. Bizler o gün orada yaşananları hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacağız. Tarih tekerrürden ibarettir derler. Bizler bu soykırımın tekrar etmemesi için elimizden geleni yapacağız ve Hocalı’da soykırıma uğrayan kurbanların yaşadıklarını tüm dünyaya anlatmaya devam edeceğiz.’ ifadelerini kullandılar.
Haber merkezi
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum