BAŞKANLARIN SÖZ DÜELLOSU

YANLIŞ HESAP MECLİSTEN DÖNMÜŞTÜR!

BAŞKANLARIN SÖZ DÜELLOSU
13 Ocak 2020 - 18:59
AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.Muratpaşa Belediyesi'nin, kamu alanlarını satıp ticari alana dönüştürdüğünü ileri süren Başkan Taş, Milletinmenfaatine halel getirecek en küçük niyet ve girişime izin vermeyiz” diye konuştu.

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, parti il binasında düzenlediği basın toplantısıyla, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Başkan Taş, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Alparslan Belin, büyükşehir belediye meclis üyelerinin de katılım gösterdiği toplantıda, geçtiğimiz günlerdeAntalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin oylarıyla reddedilen İmar Plan değişikliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ANTALYA’NIN MENFAATİ İÇİN ‘HAYIR’
Muratpaşa bölgesinde kamu arazisinin ticari alana çevrilip satışına ilişkin,Muratpaşa Belediyesi'nin meclise getirmiş olduğu karara neden 'hayır' oyu verdiklerinianlatan Başkan Taş, "Bu karar 2 aydır gündemimizdeydi. Komisyonda görüştük, o gün de büyükşehir belediye meclis gündemine geldi. 9 kişilik imar komisyonu ekibi var. Komisyondaki 3 üyemizle karara ret oyu kullandık. Bu konuda bizim ‘ret’ oyu kullanacağımız Antalya menfaati adına ‘hayır’ oyu kullanacağımız daha önceden belliydi. Buna rağmen birileri bu konuyu ısıtıp büyükşehir belediyesi meclis gündemine getirdiler.” dedi.

BAŞKAN TAŞ’TAN KEPEZ MECLİSİ ÖRNEĞİ
2016 yılında Kepez Belediyesi'nde de kamu arazisinin ticaret alanına çevrilmesi kararına ret verdiklerini anımsatan Başkan Taş, “Kepez Belediye'mizde arsayla ilgili 11 milyon lira bir kamuya para ödemişti. Bunun bizde evrakları meclis kararları mevcut. Muratpaşa Belediyesi'ne aynı konuda ret oyu kullanıldığında şimdi birileri feryat figan ediyor. 2016 yılında büyükşehir ve Kepez Belediyesi bizdeyken aynı konudaki karara kamunun menfaati gereği ilkemiz gereği, tavrımızı mecliste net olarak gösterdik. O dönemde hem Kepez, hem büyükşehirde grubumuz 'hayır' oyu kullandı. Şimdi bu olay üzerinde şov, siyaset yapılma peşinde. Milletimizin derdini menfaatin düşünen yok” diye konuştu.

“KAMU ALANLARI SATILIYOR”
Muratpaşa Belediyesi'nin, kamu alanlarını satıp ticari alana dönüştürdüğünü ileri süren İbrahim Ethem Taş, şu ifadeleri kaydetti:
“Bunun üzerinden de 2 milyar borç yüküyle karşı karşıya bırakıldık diyorlar.Bu borç, Türkiye'deki tüm belediyelerin borcu mudur, bu neyin rakamı, nasıl hesaplanmış? Belediyenin borçlarını, kamu alanlarını millete tahsis edilmiş yerleri ticari merkezler oluşturup, satarak borçlarını ödeyecekse belediye başkanlarımızın o makamlarda durmasına gerek yok. Proje üretmeleri gerekiyor. Vergi gelirleri var. Beyaz Dünya'nın orada çok güzel bir alanı satmış, AVM'ye çevirmişsiniz. Falez Parkı'nı hala hayata geçirmemişsiniz. Muratpaşa Belediyesi 1999 yılından beri CHP'de ama burası halen mahkemelik. Birilerine rant kazandırmak için işlem tesis etmeye gerek yok. 19 ilçe başkanı ile görüşüyorum. HDP dışındaki milletvekilleri ile görüşüyorum. Biz milletin menfaatine gelecek her konuda AK Parti grubu olarak düşünmeden imzamızı atarız"

BAŞKAN BÖCEK’TEN CEVAP BEKLİYOR
Söz konusu meclis kararına, kendi partisinin yanında İYİ Parti'ninde 'hayır' oyu kullandığını dile getiren Başkan Taş, Antalya Büyükşehir Belediyesi Muhittin Böcek’e bazı sorular yöneltti.‘Ey Muhittin Böcek CHP' büyükşehirde karaya mı oturdu?’ diye seslenen Başkan Taş, "Böcek, Büyükşehir Belediye Meclisi'ni yönetemiyor musun? İttifakta aranızda bir çatlak mı var? Yerelde iktidardasınız aranızda bir problem mi var? Meclisi Millet İttifakı olarak yönetemiyor musunuz? Bunu merak ediyorum. Biz geçen dönemde AK Parti grubu olarak aldığımız tüm kararları net şekilde ya kabul ya ret şeklinde geçirdik." ifadelerine yer verdi.

İYİ PARTİ VE CHP’YE TEŞEKKÜR
CHP ile İYİ Parti'nin, kendi aralarında ciddi bir sıkıntı olduğunu öne süren İl Başkanı Ethem Taş, “Bu aleni şekilde mecliste ortaya çıktı. Biz parti olarak geçen dönem belediyede iktidardayken, grupta aldığımız tüm kararların arkasında durduk ve hepsini geçirdik. Buradan çıkan sonuç şudur ki, İYİ Parti ve CHP arasında çatlaklar, anlaşmazlıklar var. Her ne olursa olsun, Antalya'nın ve milletin menfaatine verilen bu karardan ötürü ben, İYİ Partili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

BAŞKAN TAŞ, MÜJDELER VERDİ
Konuşmasının ardından Antalya’yla ilgili bazı müjdeleri olduğunu bildiren Başkan Taş, "Döşemealtı Devlet Hastanesi ihalesi yakın zamanda gerçekleştirilecek. Aksu, Manavgat, Kumluca ve Konyaaltı devlet hastanelerinin ihalelerini bittikten sonra müjdelerle paylaşacağız. Atatürk Devlet Hastanesi yıkılıp, iki blok şeklinde yenisi yapılacak. Hastanemiz, 300 yataklı, otel konforunda olacak ve 2022 yılının sonunda hizmete girecek" dedi. Sur yapıyla ilgili de görüş belirten Ethem Taş, "Sur yapıyı yakından takip ediyoruz. Orada şu an bir mağduriyet yok. Sur yapı Türkiye'deki en başarılı kentsel dönüşüm projesidir. Kentsel dönüşüm demek, bir binayı yıkıp yenisini yapmak demek değildir. Kentsel dönüşüm, bir mahalleyi komple yeniden imar etmektir. Sur yapıdaki insanların yüzde 99'u memnunlar” ifadelerini kaydetti.

Faruk ÇELİK

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum