Başkan Yücel batı mahallesi muhtarlarıyla buluştu

BATI bölgesi muhtarları ile bir araya gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, muhtarların talepleri doğrultusunda programa aldıkları 70 km asfaltı yaz sezonunda tamamlayarak,...

Başkan Yücel batı mahallesi muhtarlarıyla buluştu
22 Haziran 2021 - 17:12
BATI bölgesi muhtarları ile bir araya gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, muhtarların talepleri doğrultusunda programa aldıkları 70 km asfaltı yaz sezonunda tamamlayarak, bölgenin yol ve ulaşımla ilgili tüm sorunlarını çözeceklerini belirtti. Başkan Yücel, Okurcalar'a huzurevi, Güzelbağ'a çok amaçlı salon, Konaklı'ya spor tesisi ve mesire alanı, Konaklı, Türkler ve Payallar arasındaki sahil bandına bisiklet ve yürüyüş yolu projelerinin hayata geçirileceğinin müjdesini verdi.

Geçen hafta doğu bölgesinin mahalle muhtarları ile bir araya gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, istişare programları kapsamında bu hafta da batı bölgesi mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Avsallar Kör Ali Baysal Düğün Salonu'nda yapılan toplantıda bölge meclis üyeleri Ali Şahin, Adem Er ve Bilal Azak ile birim müdürleri hazır bulundu. Muhtarların büyük katılım gösterdiği toplantıya Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Yüksel ile Okurcalar, Avsallar, Türkler, Payallar, Konaklı, Yeniköy, Güzelbağ, Emişbeleni, İncekum, Alara, Çakallar, Akdam, Orhan, Karamanlar, Saburlar, Toslak, Soğukpınar, Burçaklar, Kayabaşı, Hacıkerimler, Gümüşgöze, Bayırkozağacı, Bayır, Gözübüyük, Güney, Yenice muhtarları katıldı.

BAŞKAN YÜCEL'E TEŞEKKÜR

Toplantıda mahallelerine şimdiye dek yapılan hizmetlerle ilgili Belediye Başkanı Yücel'e teşekkür eden muhtarlar tek tek söz alarak, mahallelerinin sorunlarını ve mahalle halkının talep ve şikayetlerini dile getirdi.

BATI BÖLGESİNE 70 KM ASFALT

Muhtarların en çok dile getirdiği asfalt talebi ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Muhtarlarımızla tek tek görüşerek oluşturduğumuz program dahilinde yaz sezonunda 70 km asfalt dökerek, batı bölgemizdeki asfalt ve yol ile ilgili tüm talepleri yerine getireceğiz" müjdesini verdi.

OKURCALAR'A HUZUR EVİ

Bölgeye yapılacak önemli projelerle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Yücel, Okurcalar Mahallesi'ne bölgenin taleplerini karşılayacak bir huzur evi kazandıracaklarını açıkladı. Başkan Yücel, "Okurcalar eski belediye binamızı huzur evine dönüştüreceğiz. Plan ve projelerimiz tamamlandı. En kısa sürede çalışmalara başlayacağız" dedi.

KONAKLI'YA KÜLTÜR MERKEZİ'NDEN SONRA SPOR TESİSİ

Konaklı Mahallesi'nde içinde bulunan kütüphanesi ve sosyal tesisleriyle bölgenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak Konaklı Kültür Merkezi'ni kazandırdıklarını belirten Başkan Yücel, "Pandemi dolayısıyla açılışını yapamamıştık. Normalleşme süreci başladı. En kısa sürede halkımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu. Başkan Yücel, Doğanay Otel arkasındaki bölge gençleri ve spor kulüpleri için spor kompleksi çalışmalarının başladığını açıkladı.

GÜZELBAĞ'A ÇOK AMAÇLI SALON

Güzelbağ Mahalle muhtarı Şeyh Ali Atik, bölgesine yapılan yatırım ve hizmetler için Başkan Yücel'e teşekkür ederken, mahalle halkının sosyal etkinlikler için sosyal alan talebini iletti. Başkan Yücel, "Birçok mahallemize salon ve düğün merkezi kazandırdık. Antalya'nın hiçbir ilçesinde bizim kadar kültür merkezi, düğün salonu ve sosyal alan yapan belediye yok. Muhtarım size söz, Güzelbağ'a halkımızın talebi doğrultusunda bir sosyal alan kazandıracağız" dedi.

TÜRKLER-PAYALLAR-KONAKLI SAHİL DÜZENLEME PROJESİNE 2 MİLYON TL HİBE

Alanya Belediyesi'nin Türkler-Payallar-Konaklı sahil bandında yapacağı bisiklet yolu, yürüyüş yolu ve piknik alanları projesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankası tarafından 2 milyon TL hibe verildiğini ve 2 milyon TL'lik kredi hakkı elde ettiğini açıklayan Başkan Yücel, "Türkler- Payallar- Konaklı sahil bandımızı bisiklet yolları, yürüyüş yolu ve piknik alanları ile yeniden düzenleyeceğiz. Projemiz hazır, alt yapısını hazırladık. Bakanlığa proje olarak sunmuştuk. 2 milyon TL hibe çıktı. Bugün çıkacak UKOME kararlarının ardından hemen çalışmalara başlayacağız. Bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

AVSALLAR MUHTARINDAN KAPALI PAZAR VE BETON YOL TEŞEKKÜRÜ

Avsallar Mahalle Muhtarı İbrahim Görgülü, mahallesine kazandırılan Avsallar kapalı pazar yeriyle ilgili Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e teşekkür etti. Muhtar Görgülü, "Kapalı pazar alanı yapıldı, şimdi yolu son teknikle beton yol şeklinde yapılıyor. Başkanımıza mahallemize kazandırdığı hizmetler için teşekkür ediyorum" dedi.

ALİ ŞAHİN: ŞİMDİKİ MUHTARLAR ÇOK ŞANSLI

Toplantı sonunda konuşan Meclis Üyesi Ali Şahin, "Başkanımıza 2 konuda teşekkür borcum var. Bu bölgenin en eski muhtarı benim. Benim dönemimde koca Antalya'da 3 kepçe vardı. Hizmet almak için çırpınır dururduk. Şimdi Alanya Belediyesi'nin 600 aracı var. Adem Başkan gibi sizi dinleyen ve size hizmet etmek için gayret eden bir belediye başkanı var. Siz çok şanslısınız" diye konuştu.

'BAŞKANIMIZ İKİ BİNAYI ÇÜRÜMEKTEN KURTARIP İLİM YUVASINA DÖNÜŞTÜRDÜ'

Konaklı belediye binası ve Kongre Merkezi'ni Başkan Yücel'in çürümekten kurtardığını belirten Şahin, "Başkanımız atıl halde duran Konaklı Belediye binasını Diş Hekimliği Fakültesi'ne tahsis etti. Fakülteye maddi manevi katkı sağladı. Şimdi orası harıl harıl çalışıyor. Yine kongre binasını üniversiteye tahsis etti. Bu iki binayı çürümekten kurtararak ilim yuvasına dönüştüren başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.


DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum