Başkan Sözen muhtarlarla buluştu

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Şelalesi'nde 106 mahalle muhtarıyla yemekte bir araya geldi.

Başkan Sözen muhtarlarla buluştu
28 Ekim 2019 - 11:29

 Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Şelalesi'nde 106 mahalle muhtarıyla yemekte bir araya geldi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Muhtarlar Haftası dolayısıyla 106 mahalle muhtarının katıldığı birlik, beraberlik ve dayanışma yemeği düzenledi. Başkan Şükrü Sözen, Büyük Şelale'de düzenlenen yemekte muhtarlarla ilgilenerek sohbet etti. Yemeğe belediye başkan yardımcıları Halis Akkaya, Mustafa Ceylan, İsmail Hakkı Ödevoğlu, Semra Öztürk ve Levent Ardıç ile Özel Kalem Müdürü Hatice Sözen de katıldı. Başkan Şükrü Sözen, gecede muhtarlara hitaben bir konuşma yaparken, Manavgat Muhtarlar Derneği Başkanı Tahsin Yılmaz da Başkan Şükrü Sözen'e muhtarlık müessesine yaptığı katkılardan dolayı bir teşekkür plaketi verdi.

'HAK EDEREK GÖREVE GELDİNİZ'


Başkan Şükrü Sözen, üç dönemdir bir arada olduklarını belirterek, "Aramızda yeni yol arkadaşı olduğumuz dostlarımız var, bizden daha önce bu görevi taşıyan arkadaşlarımız var, bizden daha tecrübeli olan dostlarımız var. Hepsine başarılar diliyorum. Sizler, hepiniz benim yol arkadaşlarımsınız. Herkesin kendi yöresinde seçim mücadelesi kendine anlamlıdır, sorumluluk kendine meşakkatlidir. Bunun da bilincindeyiz. Hepiniz hak ederek, toplumun olurunu alarak bu makama gelen insanlarsınız. Hizmet yapmanın, bölgemize katkı yapmanın önemini en az benim kadar bilen insanlarsınız. Sorumluluğunun bilincinde olan, bölgesini seven, katkı yapmak anlamında mücadele veren, hiçbir zaman talepten geri kalmayan arkadaşlarla çalışmak, bizlere de heyecan veriyor. Böylesine şanslı bir bölgeyiz. İddia ediyorum Antalya'nın çalışma bölgesi olarak, en şanslı bölgeyiz. Bu dönem için bir tek üzüntüm var, bunu herkes ifade ediyor, her siyasetçi bunu söylüyor ama bunun gereğini yapmıyorlar. Yukarıdan aşağı kadar, kadın muhtarımızın bir tane olması. Gönlüm dilerdi ki Manavgat'ta, böylesine çağdaş bir kente yakışan kadın muhtar arkadaşlarımız olsun, erkekleri biraz zorlasın, o mücadele anlayışlarını, o çalışma azimlerini biraz ortaya koysunlar ama bir tane kadın muhtar kardeşim var, onunla da gurur duyuyoruz. Aramızda olmasından da hakikaten mutluluk duyuyorum. Onun bizde bu dönem artı bir değeri var. Bu bir protokol yemeği değil, bu samimi ortamda birlikte olalım, birbirimizi anımsayalım, birbirimizi hatırlayalım ve birbirimize verdiğimiz önemi ifade edelim diye düzenlenmiş bir yemek bu. Önümüzdeki süreçlerde daha sık bir araya geleceğiz" diye konuştu.


'BÜYÜKŞEHİR'İN ZAMANA İHTİYACI VAR'


Başkan Sözen sohbet ettiği muhtarlarda telaş gördüğünü, bunun gayet doğal olduğunu da belirterek, şöyle dedi:


"Özellikle yeni arkadaşlarımda bunu görüyorum. Bir an önce işleri toparlayalım, işleri halledelim, köşeye koyalım, oturalım. Böyle olmuyor, bir hazırlık süreci var, bir program koyma süreci var. Koyduğunuz programın bütçesini oluşturma, yol haritasını belirleme süreci var. Büyükşehir Belediyesi'nin zamana ihtiyacı var. Biz hiçbir zaman gidenin arkasından konuşup, kötü şeyler söyleyen yapıda insanlar değiliz. Sadece herkesin yaptığını yapamadığını toplumun vicdanına bırakıyoruz. Doğru olan budur. Her zaman toplumun değer yargısı önemlidir. Büyükşehir Belediyesi'ne geçmiş dönemde yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Ama 'Ben daha iyi yaparım' diyen bir yapı geldi bu dönem. Gönlümüz diliyor ki hakikaten bizim dostluğumuz ayrıdır, söylemleri gibi güzel şeyler yapsınlar, iz bıraksınlar, bizler de mutlu olalım. Bu süreyi bekliyoruz, işin ayrı bir boyutu da bu. Kolay değil, Antalya gibi büyük ölçekteki, dünyada belli ülkelerle eş değer büyüklükte olan bir Antalya'da yeni yapı kurmak, kadrolarını oluşturmak, hangi profesyonel ekipleri kendi çalışma anlayışı doğrultusunda göreve getirmek ve sonra da startı vermek kolay değil. Kim gelirse gelsin başlangıçta bir zamana ihtiyacı olduğuna inanıyorum."

'GÖREV SÜRESİNE ÇOK ŞEY SIĞACAK'


Başkan Şükrü Sözen, "Hatırlayın, Sayın Menderes Türel ilk göreve geldiğinde yasa yeni kurgulanmıştı, biz 7-8 ay aralıksız Antalya Büyükşehir'in Manavgat'ta yapması gereken işleri, görevimiz olmamasına rağmen biz üstlendik. Dolayısıyla bize düşen nedir, bu olayın kurgulanması, önümüzdeki süreçte iyi hizmet alabilmemiz adına, sağlıklı kurgulanması için destek olmak bizim görevimiz. Şu anda yaptığımız o. Biraz ağır hareket etmemizin, biraz ayağımızı yere sağlam basmaya çalışmamızın temelinde de bu var. Büyükşehir bütün her yere elini kolunu uzatacak şekilde kurgusunu oluştursun diye, sizin de beklediğiniz gibi biz de bekliyoruz. Böylesine bir yapı oluşturulduğu takdirde, bizim de taahhüdümüz bu yöndeydi, her şeyi Manavgat Belediyesi'nde talep edebilirsiniz diye ben seçim sathında bunu ifade ettim. Hala da arkasındayım. Oluşabilecek bir başarısızlıkta kendimi alıp bir yere koymam, sorumluluğu üstlenecek kadar, 'ben böyle demiştim' diyecek kadar da cesaretliyim. Onun faturasını da üstlenirim. Ama biraz zamana ihtiyacımız olduğu kanaatindeyim. Muhittin Başkan ile sık görüşüyorum, bir şeyler ağır ağır rayına oturmaya başladı, istediğimiz ölçeğe geldiğimizde, her birimiz istediğimiz yatırımı alacağız diye, öncelikle biz Manavgat Belediyesi olarak, arkasından da o kaynakları size aktarmak noktasında bizlerin de gayreti olacak. Güzel şeyler olacak, telaş etmeyelim. Daha önümüzde çok şeyin sığacağı 4.5 yıl var. İlk dönemde bir talihsiz süreç yaşadık, hatırlarsınız hiçbir şey yapamadan o kopuk sürece dahil olduk ve görevimize başladığımızda önümüzde 2 yılımız kalmıştı. 2 yıl gibi bir süreçte, 2 yıla sığmayacak yatırımları sığdırdık. Yeter ki çalışma azminiz olsun, inancınız olsun, hırsınız olsun. Her birinizde bunu görüyorum, her biriniz birikimli insanlarsınız. Güzel şeylerin olacağını bir kez daha ifade ediyorum" diye konuştu.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum