Başkan Güngör: İş dünyasının gençleri Manavgat'a iz bırakacak

MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, genç girişimciler kurulu üyelerinin gelecekte iş dünyasında ve önemli makamlarda yer alacağını...

Başkan Güngör: İş dünyasının gençleri Manavgat'a iz bırakacak
27 Ocak 2022 - 17:08
MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, genç girişimciler kurulu üyelerinin gelecekte iş dünyasında ve önemli makamlarda yer alacağını belirtti.

MATSO Genç Girişimciler Kurulu'nu toplantısı MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör başkanlığında gerçekleştirildi. MATSO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya MATSO Meclis Divan Üyesi Deniz Tanır, MATSO Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Buğra Kara ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda Manavgat ekonomisi, turizmi, ticaret hayatı ve ihracatı ele alınarak markalaşma ve kurumsallaşmanın önemine değinildi.

'BAYRAĞI SİZLERE DEVREDECEĞİZ'

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, 2014 yılında MATSO Genç Girişimciler Kurulu üyeliği ile katıldığı MATSO ailesinde 2021 yılında MATSO Başkanlığı görevine geldiğini anlattı. 2014 yılından itibaren genç girişimciler kurulu üyeliğinden sonra MATSO'nun birçok kurulunda görev aldığın anlatan Güngör, "Hepiniz gelecekte iş dünyasında ve önemli makamlarda görevlerde yer alacaksınız. Genç girişimciler kurulu üyeliği sizlere çok büyük katkı sağlayacak. İş dünyasının isimlerini davet ederek gerçekleştireceğimiz toplantılarda yapılan tecrübe paylaşımlara sizlere güzel örnek ve rehber niteliğinde olacak. Bizler bu bayrağı sizlere devredeceğiz" dedi.

'GENÇLERİMİZDEN ÇOK ŞEY BEKLİYORUM'

Genç girişimcileri tüm sektörlerden oluşturmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Güngör, iş dünyasının gençlerinde çok iyi bir potansiyel olduğunu ve Manavgat'ın geleceğine güzel katkılar sağlayacaklarını söyledi. Başkan Güngör, "Ben iş dünyasının gençleri ile çok güzel başarılara imza atacağımıza inanıyorum.  Geleceğimizin emin ellerde olduğuna inanıyorum. Bu gençlerde iş var, potansiyel var, gelecek var" diye konuştu.

'KENT EKONOMİSİNİ ÇEŞİTLENDİRMEK İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ'

Göreve geldikleri günden bu yana Manavgat'ın ekonomisini çeşitlendirmek ve güçlendirmek amacıyla yoğun mesai harcadıklarına vurgulayan Başkan Güngör, "Kentimizin ekonomisi turizm, ticaret ve tarım ağırlıklı olarak ilerliyor. Biz kent ekonomisinin çeşitlenmesi için çaba gösteriyoruz. Kentimizde tarımın yatırım yapılabilir sektör olması, Manavgat Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulması, Manavgat'a bir üniversite kazandırılması, kentin ihracat potansiyelinin artırılması gibi birçok alanda çaba gösteriyoruz" dedi.

'TURİZMDE ÜRÜN VE PAZAR ÇEŞİTLENDİRİLMESİ'

Manavgat Side turizm destinasyonun Antalya'nın en büyük turizm destinasyonu olduğunu vurgulayan Başkan Güngör, turizmde ürün ve pazar çeşitlendirmek ve şehrin turizm potansiyeline katkı sağlamak için çalıştıklarını kaydetti. Güngör, Selçuklu Kervan Yolu Projesi'nin faaliyete geçmesiyle alternatif turizme önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

'TARIMDA ÜRÜN YIĞILMASININ ÖNÜNE GEÇMELİYİZ'

Manavgat'ta tarım sektörünün önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Başkan Güngör, tarımda ürün çeşitliğinin sağlanarak ürün yığılmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Güngör, bölgede nitelik ve katma değeri yüksek ürün elde edilmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yapacaklarını vurguladı. 

'MANAVGAT'A OKUL KAZANDIRIYORUZ'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaretinde Manavgat'a okul kazandırmanın sözünü aldığını dile getiren Başkan Güngör, "Manavgat'a teknik bir lise kurulmasını planlıyoruz. Buradaki amacımız sektörlerdeki aranan eleman sıkıntısını bir nebzede olsa azaltmak" diye konuştu.

'MANAVGAT'IN ÜNİVERSİTESİNİ KURMAK İSTİYORUZ'

MATSO olarak anaokulu ve denizcilik lisesinin yanı sıra MATSO Turizm Fakültesi'ni yaptıklarını belirten Başkan Güngör, Manavgat'a üniversite kurulması için çalışmalara yoğunluk verdiklerini söyledi. Manavgat'a üniversite kazandırılmasının şehrin sosyal ve kültürel yapısının yanı sıra ekonomisine de ciddi katkılar sağlayacağını aktaran Başkan Güngör, 10 yılda 25 bin öğrenci hedefine ulaşmak için çalıştıklarını söyledi. Başkan Güngör, OSB'nin kent ekonomisini daha dirençli hale getireceğini belirtti.

'İHRACATI ARTIRMALAYIZ'

Manavgat'ın ihracat rakamlarına değinen Başkan Güngör, 2020 yılında 8 milyon 418 bin dolar ile 46 firmanın, 2021 yılında ise 11 milyon dolar ile 51 firmanın ihracat yaptığını söyledi. Manavgat ihracat rakamının geçen yıl bir önceki yıla oranla yüzde 41 artığını vurgulayan Başkan Güngör, Manavgat'ın ihracat rakamlarını daha da yukarıya çekecek potansiyelinin olduğunu kaydetti. Başkan Güngör, oda olarak ihracat rakamlarını artırmak için çaba göstereceklerini söyledi.


DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum