AÜ'de öğretmenlere eğitim semineri

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilköğretim okullarında eğitim veren 180 rehber öğretmene 'Süreğen Hastalığı ve Özel Gereksinimi Olan Çocukların Okula Uyumu' konulu eğitim semineri verildi

AÜ'de öğretmenlere eğitim semineri
06 Aralık 2019 - 16:48
Akdeniz Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilköğretim okullarında eğitim veren 180 rehber öğretmene 'Süreğen Hastalığı ve Özel Gereksinimi Olan Çocukların Okula Uyumu' konulu eğitim semineri verildi.
 
Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevim Ercan Kelek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürü Bilal Kavçakar ve rehber öğretmenler katıldı. Çocukların milletin ve devletin geleceği olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Altunkaya, “İlk eğitim ailede başlıyor ama esasen çocuğu şekillendiren, toplumda iyi bir birey olmasını sağlayan ilköğretim öğretmenleridir. Bireyin yetişmesinde en büyük sorumluluğu öğretmenler almıştır. İlkokul öğretmeninin, her çocuğun hayatında ayrı bir yeri vardır" diye konuştu.
 
İŞBİRLİKLERİ ÇOK ÖNEMLİ
Okulda rahatsızlanan öğrencilere ilk müdahaleyi rehber öğretmenlerin yaptığını söyleyen Prof. Dr. Altunkaya, “Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversiteler arasında yapılan işbirlikleri çok önemli. Üniversiteler bilgi üretecekler, proje geliştirecekler, ihtiyacı olan okullarımıza ve öğretmenlerimize bilgi ve projeleri ulaştıracaklar. MEB ihtiyaç duymuş ve üniversitemiz böyle bir seminer düzenlemiş, bir araya gelerek bu güzel semineri hayata geçiren herkese teşekkür ediyorum. Üniversite olarak üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz" dedi. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevim Ercan Kelek ise eğitim seminerinin amacının, süreğen hastalığı ve özel gereksinimi olan çocukların okula uyumu konusunda öğretmenlerde farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.
 
İLK ETAP 180 ÖĞRETMENE
Özel gereksinimi olan çocukların okula uyumu ile ilgili olarak ilk önce rehber öğretmenlerin ilgilendiğini ifade eden Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürü Bilal Kavçakar, seminerin ilk etabının Antalya merkeze bağlı ilköğretim okullarında çalışan 180 öğretmene verildiğini, ilerleyen zamanlarda da il genelindeki tüm rehber öğretmenlere verileceğini söyledi. Akdeniz Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı Öğr. Gör. Dr. Emine Selda Gündüz de seminere katılan rehber öğretmenlere, süreğen hastalıklar ve uyum süreci, kan hastalıkları ve okula uyum, kronik böbrek hastalıkları ve okula uyum, nörolojik hastalıklar ve okula uyum, metabolik/alerjik hastalıklar ve okula uyum konularında rehberlik öğretmenlerine ayrıntılı bilgiler aktardı.

DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum