ATTALOS HOTEL YENİ DÖNEME HAZIR

Koronavirüs salgını sürecinde, 'yeni normal' kapsamında yaz sezonu hazırlıklarını tamamlayan Attalos Hotel kapılarını ziyaretçilerine açtı.

ATTALOS HOTEL YENİ DÖNEME HAZIR
26 Haziran 2020 - 20:15
Koronavirüs salgını sürecinde, 'yeni normal' kapsamında yaz sezonu hazırlıklarını tamamlayan Attalos Hotel kapılarını ziyaretçilerine açtı. Güvenliğin ve hijyenin ön planda olduğunu belirten Attalos Hotel’s Group Koordinatörü Ersin Erenler, "Kononavirüs öncesinde bir gün turizmin bu şekilde olabileceği aklımızın ucundan dahi geçmezdi" dedi.

Tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs salgını devam ederken, turizm sektörü pandemi sonrası yeni dönem hazırlıklarını tamamlayarak kapılarını açmaya başladı. Havuzdan restorana, odalardan eğlence mekanlarına kadar tüm alanlar koronavirüse yönelik tedbirlerle misafirlerine kapılarını açan Attalos Hotel’s Group Koordinatörü Ersin Erenler, pandemi sonrası yeni dönem için otellerde uygulanacak tedbirlere uyulması çağrısında bulundu. 22 Haziran itibariyle kapılarını müşterilerine açtıklarını belirten Erenler, Kovid-19 nedeniyle şu anda yerli turist haricinde diğer ülkelerden rezervasyon alamadıklarını söyledi.

Eski günlere döneceğiz
2020 yılı için beklentilerinin yüksek olduğunu ve yabancı turistin ülkemize gelmeye başlaması ile birlikte turizmin tekrar eski günlerine döneceğini söyleyen Erenler, "Kovid-19 nedeniyle sadece ülke turizmi olarak değil küresel olarak şu anda zor günler geçiriyoruz. Türk turizmcileri olarak hazırız. Turizm ekonomimizin yüzde 12'sini oluşturuyor. Prosedür gereği Sağlık Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı'nın bizlerden talep ettiği bütün detayları hazırladık. Bunlardan birisi koronavirüs ile ilgili sertifika almamız gerekiyordu. Bunun eğitimini aldık ve tüm personelimiz Kovid-19 ile ilgili sertifikaların yanı sıra iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili sertifikalarını aldılar" dedi.

Sürekli kontrol
Koronavirüs nedeniyle tedbirlerin daha otel girişinde başladığını ve misafirlerinin tatilleri süresince devam ettiğini vurgulayan Erenler, "güvenlik kapısında misafirlerimizin yanı sıra gerek personel gerekse tedarikçilerimiz herkesin ateş ve vücut ısısını ölçüyoruz. Misafirlerimiz lobiye geldiğinde dijital bir sistem tarafından ikinci bir kontrolden geçiyor. Bilgisayar ortamında detaylı olarak yapılan bu ikinci kontrolde misafirlerimizin Kovid-19 ya da farklı bir rahatsızlığı olup olmadığı yönünde tekrar ölçümlerini yapıyoruz. Bu kontrolleri sadece misafirlerin tesisimize girişinde değil konakladıkları süre içerisinde şüpheli bir durumla karşılaşılması durumunda lobide gerekli ölçümleri yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Karantina odası hazırlandı
Tatile gelen ziyaretçilerde herhangi bir rahatsızlık ile karşılaşılması durumunda özel olarak hazırlanan karantina odasında kontrol altına alınıp sağlık birimlerinden destek alındığını söyleyen Erenler, "2020 yılı başında turizm sezonu ile ilgili hazırlıklarımıza başladığımızda henüz Kovid-19 küresel anlamda yayılmamıştı. Koronavirüs öncesinde bir gün turizmin bu şekilde olabileceği aklımızın ucundan dahi geçmezdi" dedi. Dünyayı etkileyen virüse karşı tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Erenler, "Odalar, restoran, havuz başta olmak üzere tüm alanlarda hazırlıklarımızı tamamladık. Özel bir santilasyon ekibi kurduk, odalar başta olmak üzere tüm alanların sürekli olarak dezenfeksiyon ve temizliği yapılıyor" dedi.

Sertifikalı personel
Tüm personelin Kovid-19 ile ilgili sertifikaların yanı sıra iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili sertifikalarını da aldığının altını çizen Erenler, "Tesis içerisinde tüm personel maske, eldiven ve siperlik ile konuklarımıza hizmet ediyor. Açık büfe ve kafeteryalarda tek kullanımlık malzemeler kullanılıyor ve bunun yanı sıra yemek servisinde misafirlerimiz ile personelin minimum temas sağlaması amacıyla özel korumalı alanlar oluşturuldu. Ana restoranda büfeden misafirlerimiz istediği yemeği seçecek ama personelimiz servis edecek. Ortak kullanım alanlarında oturma grubu mesafelerini belirledik. Misafirlerimiz istediğinde maske, eldiven, dezenfektana ücretsiz ulaşacak. Havuzda şezlonglar arasında 2 metre mesafe olacak" şeklinde konuştu.

Ramazan BOZCA
 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum