Akademide tadım zamanı

Turizm ve gastronomi sektörüne projeleriyle hizmet veren Kuver Akademi, Rauf Denktaş Caddesi üzerindeki yerinde lansman yaptı.

Akademide tadım zamanı
28 Ekim 2019 - 13:02

Turizm ve gastronomi sektörüne projeleriyle hizmet veren Kuver Akademi, Rauf Denktaş Caddesi üzerindeki yerinde lansman yaptı.

Türkiye'nin tanınmış şeflerinden Uğur Volkan Uysal ile Sinan Çağlayan'ın sahibi olduğu Kuver Akademi, kütüphanesi, fonksiyonel mutfağı, profesyonel mutfak ekipmanları ve alanında uzman kadrosuyla, sektöre yeni adım atan şef adaylarına ve gastronomi öğrencilerine eğitim vermek üzere yola çıktı. Lara'da Rauf Denktaş Caddesi üzerindeki yerinde hizmete başlayan akademi, düzenlediği tanıtım gününde kentin önemli simalarını buluşturdu. Güne özel hazırlanan ve tamamı doğal ürünlerden oluşan yemeklerin sunumu yapıldı. Ev dışı kullanım için geliştirilmiş bulyon, çeşni, yemek hazırlayıcıları, gurme baharatlar, likit soslar ve tatlı grubu ile 150 farklı ürün sunan Kuver Akademi'nin ortaklarından Uğur Volkan Uysal “Uluslararası şirketlerin sektöre sunduğu ürünleri, tamamıyla doğal kaynaklardan temin ederek üreten Kuver Akademi, tüketiciyi koruyan maliyetler, ulaşım ekonomisi, yerli sermaye katkı ve istihdam yaratmaktadır. Tamamı yerli sermaye ile kurulmuştur. Sektördeki şeflere ücretsiz hizmet vermeyi amaçlamaktadır. Aynı zamanda şu andaki kütüphanesini, ilk önce Akdeniz'in daha sonra Türkiye'nin en büyük ve en kaliteli gastronomi kütüphanesine ulaştırmayı hedeflemektedir. Bu kapsamlı mutfak ve kütüphaneden ücretsiz AR-GE hizmeti almak isteyen profesyonel şefler için geliştirilmiş üyelik sisteminde yer almanın tek koşulu, Tema Vakfı aracılığı ile en az bir adet fidan dikmektir" dedi.

Kendi ürünleriyle hazırlanan leziz yemeklerle yıldızlı şefler ve otellere sundukları eventleri bir araya getirdikleri renkli gecede Şef Uğur Volkan Uysal'ın özel likitlerinin tadım yarışması da yapıldı. Geceye katılan tüm davetlilere Kuver Akademi üyelik kartı ve üyelik şartı olan TEMA Vakfı'na bağışlanan ağaç sertifikaları hediye edildi.

Kuver Akademi, 6 yabancı 4 yerli uzman şefle sektördeki profesyonelleri buluşturmanın yanında Antalya'da 3500 metrekarelik bir depo ve dağıtım yatırımını Ekim 2019'da yapmıştı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum