AESOB Başkanı Dere'nin Ramazan Bayramı mesajı

ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, tüm İslam aleminin ve esnaf-sanatkarların Ramazan...

AESOB Başkanı Dere'nin Ramazan Bayramı mesajı
10 Mayıs 2021 - 14:40
ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, tüm İslam aleminin ve esnaf-sanatkarların Ramazan Bayramını tebrik etti.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, birlik ve beraberliğe vurgu yaptığı mesajında tam kapanma nedeniyle iş yapamayan esnaf ve sanatkarların Ramazan Bayramı'na buruk gireceklerini belirtti. Başkan Dere, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Rahmet, bereket ve mağfiret ayı Ramazan-ı Şerif'in sonuna gelerek bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayını geride bırakıyoruz. Tüm İslam alemi tarafından birlik ve beraberlik duygusu içinde Ramazan Bayramını kutlayacağız. Toplumu kaynaştıran ve kardeşliği pekiştiren bir Ramazan Bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşarken dostluk, yardımlaşma, birlik, beraberlik gibi gelenek ve göreneklerimizin en güzel şekilde yaşatıldığı bayramlarımız, bizi millet yapan ve kardeşçe bir arada yaşamamızı sağlayan ortak duygularda buluşturmaktadır. Büyük küçük hepimizin büyük bir coşku ile kutladığı bu günler, tüm İslam aleminde özel bir yere sahiptir. Maalesef, Covid-19 salgını nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da farklı bir Ramazan Bayramı yaşıyoruz. Esnafımız için en bereketli günlerden biri olan Ramazan Bayramı bu yıl tam kapanma nedeniyle hareketsiz geçiyor. Kısıtlamalar nedeniyle iş yerleri kapalı durumda olan, işyerleri açık olmasına rağmen işleri azalan esnaf ve sanatkarlarımız Ramazan Bayramı'na buruk giriyor. Esnafımızın Ramazan Bayramı öncesinde satış yapma umuduyla aldığı ürünler ne yazık ki raflarda kaldı."

BAYRAM ÖNCESİ ESNAFIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM

Esnaf ve sanatkarların bayramlık alışverişler için tüm hazırlıklarını yaptığını, ancak tam kapanma nedeniyle ürünlerin raflarda kaldığını vurgulayan AESOB Başkanı Dere, şöyle dedi:

"Esnaf ve sanatkarlarımız her zaman olduğu gibi bu bayramda da vatandaşlarımızın alışveriş ihtiyaçlarını karşılayabilmek için hazırlıklarını tamamlamıştı. Ancak Covid-19 salgını esnaf ve sanatkarlarımızı olumsuz etkilediği gibi gelenek-göreneklerimizi de yerine getiremememize neden oldu. Ramazan süresince iftar sofralarında bir araya gelemedik. Yine, salgın nedeniyle alınan tam kapanma önlemleri kapsamında bu sene Ramazan Bayramı'nı evlerde geçireceğiz. Bayram deyince akla bayramlık yeni giysi, ayakkabı gibi giyim ürünleri, bayram tıraşı geliyor. Bayramlık alışverişi deyince akla ilk gelen caddelerimiz, sokaklarımız ise eskisi gibi hareketli değil. Esnaf ve sanatkarlarımız için Ramazan Bayramı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da pandemi gölgesinde geçiyor. Ramazan ayını kepenkleri kapalı şekilde geçiren esnafımız bayrama da buruk giriyor. Daha geçtiğimiz yılın yaralarını bile saramayan esnafımız bu bayramda iş yapamadığı için yeni yaralar alıyor. Mahalle aralarında faaliyet gösteren konfeksiyoncu, ayakkabıcı, çantacı, berber, kuaför, pazarcı esnafımıza bayram öncesi 2 günlük açılma imkanı sağlanırsa esnafımızın ve bayram alışverişi yapılan çocuklarımızın ve büyüklerimizin yüzü güler. İnternet firmaları ile rekabet etme gücü olmayan küçük esnafımıza yapılacak bu jest sayesinde bayram öncesi siftah yapılmış olur. Esnafımız en azından Ramazan Bayramı'na yüzü gülerek girebilir. Bu süreçte hemşerilerimizden, alışverişlerini mümkün olduğunca kısıtlamalardan muaf olan sektörlerdeki esnaf ve sanatkarlarımızdan yapmalarını ve esnaflarımıza destek olmalarını talep ediyoruz. Alışverişlerimizi elimizden geldiğince yerel esnafımızdan yapalım, yerel esnafımıza sahip çıkalım, mahalle kültürümüzü koruyalım. Bu duygularla beraber tüm İslam aleminin, esnaf ve sanatkarlarımızın Ramazan Bayramını içtenlikle kutluyor, tüm hemşerilerimize sağlıklı ve mutlu bir bayram diliyorum."


DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum