81 ilin spor haritası

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "81 ilimizde her yere özgü potansiyel var. Amacımız 81 ilin spor turizminde haritasını çıkarmak" dedi.

81 ilin spor haritası
13 Kasım 2019 - 16:15
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "81 ilimizde her yere özgü potansiyel var. Amacımız 81 ilin spor turizminde haritasını çıkarmak" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Antalya'da katıldığı Türkiye Spor Turizmi Çalıştayı'nda gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kasapoğlu, Antalya'da futbol kulüplerinin kamp aktivitelerinin yoğunlukla yapıldığını söyledi. Farklı bölgelerde de futbol turizmi için çalışmalar yapıldığına değinen Bakan Kasapoğlu, Türkiye'nin farklı bölgelerinde farklı branşların yapılabildiğini anlattı.
Türkiye'nin her bölgesinin farklı branşta sporcu yetiştirme potansiyeli olduğuna dikkati çeken Bakan Kasapoğlu, şunları söyledi: "Spor turizmi yıllardır var ama bunu yukarılara çıkaracağız. Turizmde 700 Dolar olan turist getirisi, spor turizminde 1300 Dolar'a yükseliyor. Pek çok alanda iddialıyız. Salon sporlarından ekstrem sporlara, futboldan basketbola, kış sporlarına kadar organizasyon yapmada ülkemiz çok başarılı. Bu konuda rakibimiz yok diyebiliriz. İstanbul'da Süper Kupa maçı yapıldı. Geçen hafta burada golf vardı. Marmaris'te ralli şampiyonası yapıldı. Maalesef gazete sayfalarında yeteri kadar yer alamayan pek çok organizasyon yapıyoruz. Bu konuları daha fazla halkımıza anlatmak gerektiğini düşünüyorum."

"AMACIMIZ 81 İLİN SPOR HARİTASI"
Futbol turizminde kamp yapan kulüp sayısının arttığına dikkati çeken Bakan Kasapoğlu, bu sene Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na ivme kazandırmaya yönelik çalışma yaptıklarını söyledi. İllere göre spor branşlarının araştırılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Bakan Kasapoğlu, "81 ilimizde her yere özgü potansiyel var. Amacımız 81 ilin spor turizminde haritasını çıkarmak. Bu önemli bir başlangıç. Her türlü spor organizasyonunu başarıyla gerçekleştiriyoruz. Olimpiyat alan ülkelerdeki organizasyonu görüyoruz. Arada çok ciddi kalite farkı var. Objektif baktığımda bunu görüyorum. Otellerdeki konfor servis kalitesi bakıldığında ülkemizin sporla spor turizmiyle ilgili tüm bileşenlere ne kadar sahip olduğunu görüyoruz. Süreklilik arz eden strateji ve politikayla bu yola kendimizi adayalım" diye konuştu.

MİLLİ TAKIMA BAŞARILAR
Bakan Kasapoğlu, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın bugünoynayacağı İzlanda maçını değerlendirdi. İzlanda maçının çok önemli olduğunu anlatan Bakan Kasapoğlu, "Takımımızın performansı ortada, hocamızla güzel bir çizgi yakaladı. Bugünkü maçta EURO 2020'nin anahtarını alıp, orada da iddialı olacağımızı belirtmek istiyorum. Ülkemiz zirveye oynayan ülke. Bu başarılar tek tük olmaktan öte her branşta süreklilik arz edecek. Sürekli başarı çıtasını daha yukarı çekeceğiz" dedi.

DHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum