'Kardeşliği hisset'

Antalya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım, “Ramazan ayının bereketini her yere taşımamız gerekir. Bu yıl ‘Kardeşliği Hisset’ sloganı ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bireysellikten sıyrılıp ümmet bilincine sahip olmalıyız. İHH olarak, veren el ile alan el arasında köprü olmaya hazırız” dedi.

'Kardeşliği hisset'
10 Haziran 2016 - 16:48
Antalya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım, “Ramazan ayının bereketini her yere taşımamız gerekir. Bu yıl ‘Kardeşliği Hisset’ sloganı ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bireysellikten sıyrılıp ümmet bilincine sahip olmalıyız. İHH olarak, veren el ile alan el arasında köprü olmaya hazırız” dedi.
Ramazan ayının Müslümanlar için bir bereket ayı olduğunu gazetemize verdiği röportajla belirten Antalya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım, “Ramazan ayı en güzel geçmesi gereken aylardan biri ama her ramazan olduğu gibi kanın, gözyaşının olmadığı bir coğrafya diliyoruz. Ancak görüyoruz ki Müslümanlar ümmet bilincine varamadığı için birliktelik sağlanamıyor” diye konuştu.

İHH İNSANİ YARDIM VAKFI’NIN FAALİYET ALANLARINI ANLATIRMISINIZ?
TÜRKİYE’DEN DÜNYAYA HAYIR KÖPRÜSÜ OLDUK
 İHH İnsani Yardım Vakfı olarak; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış tüm insanların yanındayız. Ayrıca savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere 1992 yılından bu yana çalışmaktadır. Gönüllü faaliyetlerle başlayan ve 1995 yılında kurumsallaşan bu çalışmalar kısa sürede 5 kıtada 135 ülke ve bölgeye yayılmış ve Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur.

İHH OLARAK HER YIL RAMAZAN AYINDA İHTİYAÇ SAHİBİ İNSANLARIN YANINDA OLDUNUZ BUNUNLA İLGİLİ NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

RAMAZANDA ‘KARDEŞLİĞİ HİSSET’
İHH olarak 20 yılı aşkın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımlarını yapmaya çalışıyoruz. İHH olarak bu yıl yine yetimlerin yüzünü güldürerek ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmeyi hedefliyor. Ramazan’da beş kıtaya uzun yolculuklar yapacak olan İHH ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, muhacirlerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıyacak. Bu yıl ‘Kardeşliği Hisset’ sloganı ile çalışmalarını yürütecek olan İHH, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıracak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimlere ve ailelerine destek olunacak, yetim iftarları düzenlenecek, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapılacak, bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak. Dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören, mağdur olan, dara düşen Müslümanlar için zekâtlarınızı, fıtır sadakalarınızı, kumanyalarınızı iyilik kervanımıza katabilir ve Ramazan boyunca gerçekleştireceğimiz kampanyalarımıza destek olabilirsiniz.

İHH VAKFI OLARAK YARDIM YAPILACAK YERLERİ HANGİ KRİTERLERİ BAZ ALARAK BELİRLİYORSUNUZ?

BÖLGELERİ KOMİSYONUMUZ BELİRLİYOR
 Vakfımızın geçmiş yıllarda çalışma yaptığı ülkeler, Ramazan ayı faaliyetleri kapsamında oluşturulan komisyonumuz tarafından incelemeye alınıyor. Yıl içerisinde oluşan yeni kriz bölgeleri de değerlendirilerek bir yol haritası hazırlanıyor. Yardım kalemleri ise belirlenen ülkelerin ihtiyaçlarına göre değişiyor. Gidilen bölgelerde aşevi çalışmaları, yetimlerin desteklenmesi, çadır kent yardımı, gıda yardımları ve vb. hizmetler veriliyor.

MÜBAREK RAMAZAN AYI İLE İLGİLİ NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?
VEREN EL İLE ALAN EL ARASINDA KÖPRÜYÜZ
Ramazan ayının Müslümanlar'ın en önemli aylarından biridir. Ramazan ayı en güzel geçmesi gereken aylardan biri ama her ramazan olduğu gibi kanın, gözyaşının olmadığı bir coğrafya diliyoruz. Ancak görüyoruz ki Müslümanlar ümmet bilincine varmadığı, bu mezhep kavgaları olduğu sürece bu kan bitmeyecek. O nedenle bir an önce kendimize gelmemiz gerekiyor. Gönül köprüsü, yardım köprüsü olmaya hazırız. Veren el ile alan el arasında köprü olmaya hazırız. Ramazan ayını yeniden karşılarken bizi bu mübarek zamanla buluşturan Rabbimize sonsuz şükürlerimizi sunuyoruz. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bu yıl da Ramazan’ı vesile kılıp ümidi yeniden yeşertmek için dünyanın dört bir yanına dağılıyoruz. Yarım asırdan uzun bir süredir muhacir kamplarında çilelerini dolduranlarla, savaşların korku ve acılarının üzerlerine sindiği biçarelerle, ocaklarından yoksulluk ve sefaletin eksik olmadığı kardeşlerimizle bir araya geliyor ve onlara emanetlerinizi ulaştırıyoruz. Fitre, zekat ve her türlü ayni ve nakdi bağışlarınızı yoksul ve ihtiyaç sahiplerinin yardımına ulaştırıyoruz.

RAMAZAN AYI MANEVİ ATMOSFERİNİN İSLAM COĞRAFYASINA NASIL BİR YANSIMASI  OLMUŞTURTUR AÇIKLARMISINIZ?

“BİREYSELLİKTEN ÜMMET BİLİNCİNE GEÇMELİYİZ”
İslam coğrafyasının kültürel çeşitliliği Müslümanların zenginliğinden kaynaklanmaktadır. Farklılıklarımızla bir bütün olduğumuzu öğütleyen bir peygamberin ümmetiyiz, hangi İslam ülkesine gidilirse gidilsin camilerde kılınan teravih namazları esnasında topluluğun arasında Rasulullah’ın elini tutacakmış gibi hisseder insan. Ramazan’ın manevi atmosferi bütün insanlığa sarmasını ümit ediyoruz. Birbirini takip eden o kutlu çağrı ‘ezan’ bir başka seslenir bize, daha bir derinden gel çağrısı duyulur. Bireysellikten sıyrılıp ümmet bilincine sahip olmanın öğüdüdür bu, yenidünyada yıkılması beklenen toplum bilinci her yıl Ramazan’da yeni bir öğretiyle ayakta kalmaktadır. Huzur duyarız bu ayda, Müslüman olmanın huzurunu yaşamalıyız.
Röportaj: Mustafa KAHRAMAN, Murat ESENTEKİN
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum